ΑΘΗΝΑ
19:58
|
17.05.2024
Δέκα νεκροί και 21 αγνοούμενοι εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της νότιας Βραζιλίας.
Πηγή φωτ: reuters.com
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 21 αγνοούνται εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων αυτής της εβδομάδας στη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας, με την τοπική κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πιθανότατα θα επιδεινωθεί περαιτέρω.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο κυβερνήτης της πολιτείας Eduardo Leite δήλωσε ότι μίλησε με τον πρόεδρο Luiz Inacio Lula da Silva ζητώντας κάθε δυνατή ομοσπονδιακή βοήθεια.
«Βιώνουμε στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ τη χειρότερη στιγμή, τη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία μας. Είναι απολύτως, παράλογα, εξαιρετικά σοβαρό αυτό που συμβαίνει στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Leite. «Και δυστυχώς, θα χειροτερέψει». Ο Lula πρόκειται να ταξιδέψει στην πολιτεία την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει τις πιο εκτεταμένες καταστροφές στην πολιτεία τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας αρκετές πόλεις απομονωμένες αφού κατέρρευσαν γέφυρες και καταστράφηκαν δρόμοι εν μέσω πλημμυρών και κατολισθήσεων. Ο Leite κήρυξε την αναστολή των μαθημάτων σε ολόκληρη την πολιτεία για το υπόλοιπο της εβδομάδας και τόνισε ότι ζήτησε την πλήρη υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων «για να συμμετάσχουν αποτελεσματικά στον συντονισμό αυτής της στιγμής, η οποία μοιάζει με την αντιμετώπιση ενός πολέμου».

Οι αρχές κατέγραψαν πάνω από 3.400 εκτοπισμένα άτομα στον απόηχο των καταιγίδων που οδήγησαν σε άνοδο της στάθμης των ποταμών και πλημμύρες σε διάφορα μέρη της πολιτείας, επηρεάζοντας 114 δήμους. Σε έκθεσή της την Τρίτη, η κυβέρνηση της πολιτείας προέβλεψε κίνδυνο πλημμύρας «σε ολόκληρη σχεδόν την πολιτεία», δεδομένης της προοπτικής συνέχισης των “ισχυρών βροχοπτώσεων” τις επόμενες ημέρες. Το δελτίο ανέφερε επίσης ότι οι πλημμύρες θα είναι σοβαρές στις λεκάνες πολλών ποταμών, με πιθανότητα αιφνίδιων πλημμυρών και μαζικών μετακινήσεων γαιών σε περιοχές με απότομες πλαγιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα