ΑΘΗΝΑ
14:25
|
17.05.2024
Με φανάρια και κεριά την έβγαλαν απόψε πολλοί Κενυάτες καθώς οι περισσότερες περιοχές της χώρας βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι λόγω προβλημάτων της Kenya Power.
Κενυάτισσα με φανάρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο σκοτάδι βυθίστηκε από τις 5.40 μ.μ. τοπική ώρα η Κένυα εξαιτίας εκτεταμένου προβλήματος στην ηλεκτροδότηση που αντιμετώπισε η εταιρία ηλεκτρισμού Kenya Power.

«Στις 5.40 μ.μ. σήμερα, Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, αντιμετωπίσαμε μία διαταραχή στο σύστημα με αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λυπόμαστε για τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν και ζητούμε την υπομονή των πελατών μας ενώ προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του  συστήματος το συντομότερο δυνατό» ανέφερε η ανακοίνωση της κενυατικής εταιρίας ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα «The Star», στην Κένυα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι συχνά όταν επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι. Στα Σουαχίλι πολλοί Κενυάτες κάνουν χιούμορ μιλώντας για το φαινόμενο «Huanya stima» που σημαίνει «Απομάκρυνε το ρεύμα από τη γραμμή» καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές για να αποτραπεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς καθώς μεγάλο μέρος του συστήματος είναι πεπαλαιωμένο.

Τον Αύγουστο του 2023, πολλές πόλεις και το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό για πολλές ώρες.

Στο αεροδρόμιο Τζόμο Κενιάτα, ένα από τα μεγαλύτερα της Αφρικής, διακόπηκε ο έλεγχος των αποσκευών καθώς υπήρξε βλάβη στη γεννήτρια που εξυπηρετεί τους κυριότερους τερματικούς σταθμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή φοιτητών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρβοϊός: Νοσηλεύεται παιδί στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα