ΑΘΗΝΑ
07:28
|
17.05.2024
Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ειρήνης χωρίς της συμμετοχή της Ρωσίας στο συνέδριο.
Ντμίτρι Πεσκώφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ προχώρησε σε δηλώσεις κατά την διάρκεια μίας κυβερνητικής ενημέρωσης του κοινού όπου αναφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις συζητήσεις περί κατάπαυσης του πυρός στο συνέδριο του Ιουνίου στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα είπε:

Δεν καταλαβαίνουμε τι είδους ορόσημο είναι αυτή η ειρηνευτική διάσκεψη. Τι είδους σοβαρή διάσκεψη με σοβαρές προσδοκίες, για τι είδους αποτελέσματα μπορούμε να μιλάμε χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας; Αυτό είναι εντελώς αδύνατο. Προφανώς, ότι πρόκειται για κάποιου είδους πρωτοβουλία που δεν επικεντρώνεται στα αποτελέσματα. Όλα τα υπόλοιπα, η θέση μας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είναι συνεπής, είναι απολύτως διαφανής και έχει επαναληφθεί και επιβεβαιωθεί από τον πρόεδρό μας

Σχολιάζοντας την κατηγορία του Μπάιντεν για ξενοφοβία στη Ρωσία, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η δήλωση αυτή διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Επιπλέον δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ασκούν ανοιχτά πιέσεις σε χώρες που συνεργάζονται με τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και πως οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας για χρήση χημικών όπλων είναι αβάσιμες και η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα