ΑΘΗΝΑ
07:05
|
17.05.2024
Μέχρι την Τετάρτη 1η Μάη ήταν η καταβολή-Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση μη καταβολής του.
Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ενημερώνει για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου για την υποχρεωτική καταβολή του Δώρου Πάσχα μέχρι την Τετάρτη 1η Μαΐου, καλώντας τους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο σε περίπτωση που αυτό δεν καταβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρο Πάσχα.

Στη σχετική ανακοίνωση το ΣΕΤΕΠΕ κάνει αναφορά στις «περιπτώσεις που οι εργοδότες δεν θα καταβάλλουν το δώρο του Πάσχα με τις κλασικές δικαιολογίες: ‘Έχει καταργηθεί, εδώ δεν παίρνουμε δώρο’» ενώ τονίζει: «Με την ακρίβεια, που τρώει το εισόδημά μας μέχρι της 15 του μήνα, είναι μια βοήθεια για έναν εργαζόμενο. Φορολογούμαστε και καταβάλλουμε και ένσημο. Πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση μη καταβολής είναι σαν να χαρίζουμε λεφτά στον εργοδότη μας!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα