ΑΘΗΝΑ
01:34
|
19.05.2024
Ατιμώρητοι παραμένουν οι φασίστες-δράστες του εγκλήματος, 10 χρόνια αργότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 51 ήταν οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού, πριν από ακριβώς 10 χρόνια, στις 2 Μαΐου του 2014, αντί για 48, όπως αρχικά είχε καταγραφεί ως ο απολογισμός ενός από τα πιο τραγικά εγκλήματα των φασιστών υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου, μετά το πραξικόπημα του «Μαϊντάν».

Όπως αποκάλυψε στο Sputnik το πρώην μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Οδησσού, Βασίλι Πολιτσούκ, μιλώντας προς τιμήν της δέκατης επετείου από τη σφαγή, υπάρχουν « 100% [επιβεβαιωμένες] πληροφορίες ότι τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όχι 48 όπως γράφουν όλοι, και περίπου 230 τραυματίστηκαν. Μόνο μια ειλικρινής έρευνα θα δείξει τον ακριβή αριθμό».

 Τα επεισόδια της 2ας Μάη του 2014 προκλήθηκαν από χιλιάδες μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων -ανάμεσα τους μέλη του «Δεξιού Τομέα» και της «Αυτοάμυνας του Μαϊντάν»-, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες διαδηλωτές, αντιτιθέμενοι στο Ευρω-Μαϊντάν, μιας και είχε προηγηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση την πλατεία Κουλίκοβο.

Οι ακροδεξιοί, αφότου είχαν βάλει φωτιά στο κτήριο, στη συνέχεια σκότωναν όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν, πηδώντας από τα παράθυρα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρέθηκαν επτά γυναίκες και ένα παιδί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα