ΑΘΗΝΑ
08:34
|
02.07.2024
Την Πέμπτη, αστυνομικός πυροβόλησε εντός του διοικητικού κτηρίου του πανεπιστημίου Κολούμπια, κατά την διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 2.200 διαδηλωτές έχει συλλάβει η αστυνομία κατά τη διάρκεια φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο της καταστολής των αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει στα αμερικανικά πανεπιστήμια, ως απάντηση στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί εξοπλισμό καταστολής ταραχών και συσκευές flash-bang για να εκκενώσει τους χώρους των πανεπιστημίων, στους οποίους οι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς σκηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, την Τρίτη το βράδυ, αστυνομικός πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα εντός του διοικητικού κτηρίου του πανεπιστημίου Κολούμπια, κατά την διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ανέφερε πως ο πυροβολισμός προκλήθηκε «κατά λάθος» και πως κανείς δεν τραυματίστηκε. Ο αστυνομικός φέρεται να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον φακό που ήταν συνδεδεμένος στο όπλο του και αντ’ αυτού πυροβόλησε, με τη σφαίρα να καρφώνεται σε τοίχο. Το περιστατικό ερευνάται από το γραφείο του εισαγγελέα.

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στο Κολούμπια, ένα μικρό ποσοστό των συνολικών συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν από πρόσφατες διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη για τον πόλεμο του Ισραήλ. Έρευνα του Associated Press κατέγραψε τουλάχιστον 56 περιστατικά συλλήψεων σε 43 διαφορετικά κολέγια ή πανεπιστήμια των ΗΠΑ από τις 18 Απριλίου. Τα στοιχεία βασίζονται σε ανακοινώσεις πανεπιστημίων και της αστυνομίας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, η αστυνομία εισέβαλε στην πανεπιστημιούπολη του UCLA, στο Λος Άντζελες, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 200 διαδηλωτές. Παρά τις εντολές να φύγουν, εκατοντάδες φοιτητές αντιστάθηκαν, ορισμένοι σχηματίζοντας ανθρώπινες αλυσίδες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσει το πλήθος και στη συνέχεια κατέστρεψε τις σκηνές των διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός από πυροβολισμούς στο Ψυχικό

Πυρκαγιές: Διάσπαρτες εστίες σε Χίο και Κω-Νέα φωτιά στο Ηράκλειο

«Καυτός» και ο Ιούλιος για τα τιμολόγια του ρεύματος

Θερινές εκπτώσεις από Δευτέρα 8 Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα