ΑΘΗΝΑ
02:01
|
18.05.2024
Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί σε εργοστάσιο της πολεμικής βιομηχανίας Diehl Metal Applications GmbH με αποτέλεσμα τα επικίνδυνα χημικά να δημιουργήσουν τοξικό νέφος.
Από την πυρκαγιά στην πολεμική βιομηχανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τοξικό νέφος δημιούργησε σήμερα το πρωί στο Βερολίνο έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της πολεμικής βιομηχανίας Diehl Metal Applications GmbH.

Το εργοστάσιο που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων αεράμυνας IRIS-T και μεταξύ των άλλων επικίνδυνων υλικών που υπάρχουν εκεί είναι το σουλφιδικό οξύ, και κυανίδιο χαλκού με αποτέλεσμα την παραγωγή τοξικού νέφους από υδροκυάνιο.

Κάτοικοι του Βερολίνου κλήθηκαν από το τμήμα Πολιτικής Άμυνας να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα για να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης στο τοξικό νέφος που προκαλεί η πυρκαγιά στην πολεμική βιομηχανία.

Σύμφωνα με την ψηφιακή έκδοση της βερολινέζικης εφημερίδας berliner-zeitung.de η πυρκαγιά παρά την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο παρότι είχαν περάσει 5,5 ώρες από την εκδήλωσή της. Ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως οι προσπάθειες κατάσβεσης μπορεί να κρατήσουν ως το βράδυ.

Το ρεπορτάζ της Βerliner Ζeitung αναφέρει πως η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10.30 τοπική ώρα στον πρώτο όροφο της βιομηχανίας στο τεχνικό τμήμα και γρήγορα επεκτάθηκε και στον δεύτερο όροφο. Μέσα στις πρώτες πέντε ώρες της πυρκαγιάς κατέρρευσαν τμήματα της βιομηχανίας.

Σε κάθε περίπτωση, με το που σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά, το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα και γι’ αυτό απέφυγαν κάθε κίνδυνο όλοι οι εργαζόμενοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα