ΑΘΗΝΑ
10:14
|
30.06.2024
Το Πανεπιστήμιο της Σαναά εξέδωσε ανακοίνωση επικροτώντας την ανθρωπιστική στάση των φοιτητών στις ΗΠΑ.
«Δίνουμε αυτή τη μάχη για την Παλαιστίνη με κάθε τρόπο που μπορούμε»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέσεις σε φοιτητές που αποβλήθηκαν από αμερικανικά πανεπιστήμια, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε πως προσφέρει πανεπιστήμιο στην Υεμένη.

Το Πανεπιστήμιο της Σαναά εξέδωσε ανακοίνωση επικροτώντας την ανθρωπιστική στάση των φοιτητών στις ΗΠΑ, καλώντας τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Υεμένη. «Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει όσα έχουν υποστεί καθηγητές και φοιτητές σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης», δίνοντας στοιχεία επικοινωνίας, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από την προσφορά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, που διανύει τον έβδομο συνεχή μήνα, σκοτώνοντας περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους.

Οι φοιτητές απαιτούν από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων τους να διακόψουν τους δεσμούς τους με εταιρίες που στηρίζουν την ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά και την παύση της αποστολής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την κυβέρνηση Νετανιάχου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν.

Ως αντίδραση στις διαμαρτυρίες των φοιτητών, πολλές σχολές, όπως το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το UCLA, κάλεσαν την αστυνομία και την εθνοφρουρά για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις, συλλαμβάνοντας χιλιάδες διαδηλωτές.

«Το εννοούμε ότι θα καλωσορίσουμε φοιτητές που έχουν αποκλειστεί από τα αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή στηρίζουν τους Παλαιστίνιους», ανέφερε αξιωματούχος από τη Σαναά. «Δίνουμε αυτή τη μάχη για την Παλαιστίνη με κάθε τρόπο που μπορούμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Φολέγανδρος: Πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο στη Γαλλία

Από Δευτέρα, με Ψηφιακή Κάρτα Εργασία σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα