ΑΘΗΝΑ
09:48
|
18.05.2024
Περίπου το 16% των συμμετεχόντων θεώρησε πολύ πιθανό τον εμφύλιο εντός 5ετίας, ενώ το 29% τον προβλέπει μακροπρόθεσμα.
Δημοκρατικοί ψηφοφόροι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από δύο στους πέντε υποψήφιους ψηφοφόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rasmussen Reports.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.105 δημοσκόποι, οι οποίοι έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21-23 Απριλίου, δείχνοντας έναν αυξανόμενο φόβο ότι ο έντονος διχασμός της αμερικανικής κοινωνίας θα μεταφραστεί σε άμεσες συγκρούσεις.

Μεταξύ των ψηφοφόρων, το 16% των ερωτηθέντων πίστευε ότι το ενδεχόμενο ενός δεύτερου εμφυλίου πολέμου είναι πολύ πιθανό.

Από την άλλη πλευρά, το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ένας εμφύλιος πόλεμος δεν είναι πιθανός μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 20% που δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου πιθανός. Επιπλέον, το 10% δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο.

Η υποκίνηση αυτών των ανήσυχων συναισθημάτων οφείλεται στην πιθανότητα επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ένα μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι ένας εμφύλιος πόλεμος είναι πιο πιθανό να συμβεί σε περίπτωση που ο Μπάιντεν εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία από ό,τι αν κερδίσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το 37% των ερωτηθέντων απέδωσε μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί εμφύλιος πόλεμος στην επανεκλογή του Μπάιντεν, ενώ το 25% την απέδωσε στην εκλογή του Τραμπ.

Οι συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ενός αμερικανικού εμφυλίου πολέμου είναι σε έξαρση από τότε που ο Τραμπ αντικαταστάθηκε από τον Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ. Το ζήτημα πηγάζει από μια πληθώρα έντονων διαφωνιών σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και τις αντιπαραθέσεις που σχετίζονται με τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί βρίσκονται διχασμένοι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που αφορούν την ουκρανική κρίση, καθώς και σε εσωτερικά ζητήματα, όπως τα δικαιώματα στην άμβλωση, η πολιτική των φύλων, οι μεταναστευτικοί νόμοι και τα συνταγματικά δικαιώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική κοινωνία είναι οπλισμένη από την κορυφή ως τα νύχια. Μόνο το 2023, 15,9 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα πωλήθηκαν σε πολίτες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών τυφεκίων.

Επιπλέον, οι υποθέσεις στη μεγαλύτερη αμερικανική πολιτεία, το Τέξας, έχουν πάρει επικίνδυνη τροπή, καθώς ένα αυξανόμενο ποσοστό των κατοίκων τείνει περισσότερο προς την πλήρη ανεξαρτησία της πολιτείας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο.

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα