ΑΘΗΝΑ
15:23
|
18.05.2024
Η Ρωσική κρατική επιχείρηση Rostec ανακοίνωσε την παραγωγή smartphones με λογισμικό Λίνουξ, όπου μειώνουν τον κίνδυνο διαρροής δεδομένων.
ΑΥΥΑ Τ1
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστήμονες της κρατικής εταιρείας Rostec και ο φορέας Rostelecom έχουν ξεκινήσει μια γραμμή παραγωγής για τη συναρμολόγηση των ρωσικών smartphones AYYA T1 με προστασία από τη διαρροή δεδομένων και λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας Aurora (βασισμένο στο λογισμικό Linux). Το λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας Aurora αναπτύσσεται από τη Rostelecom.

Το gadget είναι διαθέσιμο για εταιρικούς πελάτες σε δύο εκδόσεις – με Android 11 και Aurora OS. Η πέμπτη έκδοση του Aurora, προσαρμοσμένη για υπαλλήλους γραφείου, παρουσιάστηκε στα τέλη του 2023.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του AYYA T1 είναι η εστίαση στη μη εξουσιοδοτημένης συλλογής δεδομένων από τις κάμερες και το μικρόφωνο χάρη στη δυνατότητα απενεργοποίησης του υλικού τους. Παράλληλα, διατηρείται η πρόσβαση στο δίκτυο και η χρήση των άμεσων μηνυμάτων. Οι συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία.

Το smartphone λειτουργεί με επεξεργαστή 8 πυρήνων MediaTek Helio P70 με τσιπ Arm Cortex-A73/A53. Μπαταρία 4.000 mAh, 4 GB RAM και η ενσωματωμένη χωρητικότητα των 64 GB μπορεί να επεκταθούν μέσω MicroSD.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Google: Η αναζήτηση αλλάζει και έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα