ΑΘΗΝΑ
16:55
|
18.05.2024
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί για αύξηση των θερμοκρασιών +60% από το κανονικό για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ένα επικίνδυνα θερμό καλοκαίρι, καθώς διαφαίνεται μεγαλύτερος κίνδυνος ξηρασίας, τυφώνων και πυρκαγιών.

Μια νέα μελέτη που κυκλοφόρησε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) διαπίστωσε ότι για τους καλοκαιρινούς μήνες, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να είναι 60% πάνω από το κανονικό για την περιοχή της Νέας Αγγλίας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και για τις νοτιοδυτικές περιοχές. Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έθεσαν πρόσφατα σε εφαρμογή εργαλεία που θα επικεντρωθούν στην πρόβλεψη του πότε θα χτυπήσουν ακραία κύματα καύσωνα αυτό το καλοκαίρι, ώστε να είναι καλύτερα εξοπλισμένα για να προειδοποιούν τους ανθρώπους για αυτά τα γεγονότα.

Αυτό σημαίνει ότι για τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, οι πολιτείες που περιλαμβάνουν: Μέιν, Νιου Χάμσαϊρ, Βερμόντ, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ, Ρόουντ Άιλαντ, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα, Κολοράντο, Γιούτα, Νεβάδα, Αϊντάχο, δυτικό Γουαϊόμινγκ και Μοντάνα, καθώς και ανατολικό Όρεγκον και Ουάσινγκτον, θα μπορούσαν να βιώσουν θερμοκρασίες που θα έσπαγαν ρεκόρ.

Το καλοκαίρι του 2023 ήταν ήδη η θερμότερη εποχή της Γης από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα παγκόσμια αρχεία το 1880, δήλωσαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard (GISS) της NASA στη Νέα Υόρκη. Οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος μαζί ήταν 0,42 βαθμούς Φαρενάιτ (0,23 βαθμούς Κελσίου) θερμότεροι από το μέσο καλοκαίρι μεταξύ 1951 και 1980.

Το κύμα καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού συνέβαλε σε καταστροφικές πυρκαγιές στον Καναδά και τη Χαβάη, επικίνδυνες θερμοκρασίες και πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ευρώπη και ένα κύμα καύσωνα που εκτεινόταν από την Ταϊλάνδη έως τη Βόρεια Κίνα και δημιούργησε τον χειρότερο καύσωνα του Απριλίου στη Νότια Κίνα που έχει καταγραφεί ποτέ. Και δυστυχώς, αυτό το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι διαφορετικό.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα οδηγήσουν σε απώλεια νερού για τη χλωρίδα, την πανίδα, τους ανθρώπους και τα ζώα. Τα νοτιοδυτικά, μέρος του βορειοδυτικού Ειρηνικού και η Χαβάη είναι μερικές από τις περιοχές που θα είναι πιο ευάλωτες στην ξηρασία το ερχόμενο καλοκαίρι, δήλωσε το NWS. Θα είναι επίσης πιθανή η αύξηση της συχνότητας των κεραυνών χάρη στις θερμότερες θερμοκρασίες και θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιών που ήδη κινδυνεύουν.

Αυτή η περίοδος στον Ατλαντικό θα μπορούσε επίσης να έχει σχεδόν διπλάσιο αριθμό τυφώνων με ονόματα σε σχέση με το συνηθισμένο, με 27 έως 39 τροπικές καταιγίδες να είναι πιθανές λόγω των θερμότερων θερμοκρασιών των ωκεανών που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο έντονης περιόδου τυφώνων, δήλωσε μια ομάδα επιστημόνων του κλίματος από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Το καιρικό φαινόμενο La Niña* αναμένεται επίσης να επιστρέψει φέτος, και θα μπορούσε να αναπτυχθεί ήδη από το καλοκαίρι και να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του NWS. Και είναι πιθανό ότι θα μπορούσε να συμβάλει σε ξηρότερες συνθήκες σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβλεφθούν αυτές οι συνθήκες.

*Η La Niña είναι η “ψυχρή φάση” του κύκλου της νότιας ταλάντωσης El Niño. Ωστόσο, το κλιματικό φαινόμενο αναμένεται να έχει μικρή επίδραση στον καιρό στο Βόρειο Ημισφαίριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά πιθανότατα θα ακολουθήσει με μεγαλύτερο αντίκτυπο το χειμώνα. Και παρά την προβλεψιμότητα του κύκλου, μερικές φορές η επιρροή του στα εποχιακά μοτίβα είναι περιορισμένη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα