ΑΘΗΝΑ
18:21
|
18.05.2024
Ο Ιρανός Υπ.Εξ. εξήγησε ότι η διεθνής και περιφερειακή πίεση στο Ισραήλ έχει ανοίξει τον δρόμο για εκεχειρία και κατάπαυση πυρός στην Γάζα.
Χοσσεΐν Αμιραμπντολλαχιάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι συνομιλίες και οι προσπάθειες παγκοσμίως και σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και οι πιέσεις που ασκούνται από το ευρύ κοινό στο ισραηλινό καθεστώς σε διεθνή και περιφερειακά πεδία έχουν ανοίξει μια τέτοια δυνατότητα, δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν στους δημοσιογράφους μετά το τέλος των συναντήσεών του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) στο Μπαντζούλ της Γκάμπια.

Σχετικά με τη σύνοδο κορυφής του ΟΙΣ, ο Αμιραμπντολλαχιάν δήλωσε ότι επικεντρώθηκε στη βιώσιμη ανάπτυξη στις ισλαμικές χώρες και στην κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι τα δικαιώματα των Παλαιστινίων θα εκπληρωθούν και ότι θα προετοιμαστεί το έδαφος για τον τερματισμό του πολέμου και της γενοκτονίας στη Γάζα.

«Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα και την επιστροφή των κατοίκων της Γάζας στα μέρη που ζούσαν», πρόσθεσε.

Εξήγησε ακόμη ότι η σύνοδος του ΟΙΣ υποστήριξε επίσης την πρωτοβουλία της Νότιας Αφρικής τον Νοέμβριο του 2023 να καταθέσει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔΔ) κατά των εγκληματικών πράξεων του Ισραήλ στη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι στην Μπαντζούλ επιτεύχθηκαν αρκετές συμφωνίες για τον συντονισμό μεταξύ όλων, ώστε να βοηθηθεί η επίλυση της τρέχουσας περιφερειακής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα