ΑΘΗΝΑ
15:34
|
18.05.2024
Δίχως καρπό οι χθεσινές συνομιλίες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αντιπροσώπων στο Κάιρο. Σήμερα έπεται η συνέχεια αυτών.
Κάιρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που διεξάγονται στο Κάιρο δεν έχουν επιτύχει καμία πρόοδο μέχρι στιγμής και θα συνεχιστούν και σήμερα, Κυριακή 5 Μαΐου.

«Οι σημερινές συνομιλίες με τους διαμεσολαβητές στο Κάιρο δεν έφεραν καμία σοβαρή αλλαγή», δήλωσε ο εκπρόσωπος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath.

Η Al Hadath μετέδωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει 33 ομήρους στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συμφωνίας για τη διευθέτηση της Γάζας με το Ισραήλ. Η αντιπροσωπεία της Χαμάς έφτασε το Σάββατο στο Κάιρο για να διαπραγματευτεί μέσω Αιγυπτίων μεσολαβητών την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των αιχμαλώτων. Η οργάνωση ανέφερε ότι ταξίδεψε στο Κάιρο «προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα».

Το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Sada al-Balad μετέδωσε ότι οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ και του Ισραήλ που συμμετείχαν στις συνομιλίες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα πιστεύουν ότι οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία για τον καθορισμό προσωρινής εκεχειρίας και την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα θα ακολουθηθεί από περισσότερες συνομιλίες. Η επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας, «θα απαιτήσει αρκετές ακόμη ημέρες διαλόγου», ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, «οι διαπραγματευτές στο Κάιρο έχουν σημειώσει πρόοδο στις τεχνικές πτυχές μιας πιθανής συμφωνίας». Όμως, σύμφωνα με ορισμένους συμμετέχοντες στις συνομιλίες, ακόμη και αν η Χαμάς αποδεχθεί την πρόταση που της παρουσιάστηκε νωρίτερα, θα χρειαστεί χρόνος για να συμφωνηθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, οι οποίες θα πρέπει τελικά να οδηγήσουν σε εκεχειρία. Σύμφωνα με την έκθεση, «οι συζητήσεις θα μπορούσαν να είναι παρατεταμένες και δύσκολες».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα