ΑΘΗΝΑ
19:25
|
18.05.2024
Η Νότια Κορέα θα λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση κυβερνοασφάλειας που προγραμματίστηκε από τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Κυβερνοχώρο της Νότιας Κορέας θα λάβει μέρος σε μια επερχόμενη πολυεθνική άσκηση στον κυβερνοχώρο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εν μέσω αυξανόμενων απειλών για την ασφάλεια από τη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε την Κυριακή το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Εννέα στρατιωτικοί της Νότιας Κορέας θα λάβουν μέρος στις διαδικτυακές ασκήσεις Cyber Flag, οι οποίες θα διεξαχθούν στην αμερικανική πολιτεία Βιρτζίνια από τις 5 έως τις 11 Μαΐου, ανέφερε το υπουργείο. Η διαδικτυακή άσκηση έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τις δεξιότητες πολυεθνικής συνεργασίας στην αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με εχθρικές κυβερνοεπιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ διεξάγει την άσκηση κάθε χρόνο από το 2011 για να βελτιώσει την ετοιμότητα της Ουάσινγκτον, των συμμάχων της και των χωρών-εταίρων της για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών απειλών για την ασφάλεια.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Νότια Κορέα συμμετέχει στην άσκηση, με τη χώρα να συμμετέχει για πρώτη φορά το 2022. Συνολικά 18 χώρες συμμετέχουν φέτος στην Cyber Flag, συμπεριλαμβανομένης της συμμαχίας πληροφοριών Five Eyes, που αποτελείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα