ΑΘΗΝΑ
21:42
|
18.05.2024
Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και άλλες επιπτώσεις των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την Κένυα αυξήθηκε στους 228.
Μια άποψη από ένα ελικόπτερο δείχνει ένα φουσκωμένο ποτάμι μέσα στην πλημμυρισμένη περιοχή μετά από έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή Talek, του Εθνικού Αποθέματος Maasai Mara στη νοτιοδυτική Κένυα, 1 Μαΐου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και άλλες επιπτώσεις των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την Κένυα αυξήθηκε στους 228, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει το Reuters.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες προβλέπεται να επιδεινωθούν τον Μάιο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι «αναμένονται περαιτέρω πλημμύρες σε χαμηλές περιοχές, παρόχθιες περιοχές και αστικές περιοχές, ενώ κατολισθήσεις/κατολίσθήσεις λάσπης ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές με απότομες πλαγιές, γκρεμούς και χαράδρες».

Οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει σπίτια, δρόμους, γέφυρες και άλλες υποδομές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής.

Τουλάχιστον 164 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ 212.630 έχουν εκτοπιστεί, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα