ΑΘΗΝΑ
06:55
|
27.05.2024
Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια καθώς η διοίκηση ανησυχεί λόγω των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στο campus.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης μετά από εβδομάδες διαμαρτυριών στην πανεπιστημιούπολη για τον πόλεμο στην Γάζα.

Το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των φοιτητών.

Τα κολέγια σε όλες τις ΗΠΑ προετοιμάζονται για ταραχές στις επερχόμενες αποφοιτήσεις εν μέσω φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων.

Το Κολούμπια ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα:

Οι φοιτητές μας τόνισαν ότι αυτοί οι μικρότερης κλίμακας, σχολικοί εορτασμοί έχουν μεγαλύτερο νόημα για αυτούς και τις οικογένειές τους. Ανυπομονούν να διασχίσουν τη σκηνή υπό το χειροκρότημα και την οικογενειακή υπερηφάνεια και να ακούσουν από τους προσκεκλημένους ομιλητές του σχολείου τους. Ως εκ τούτου, θα επικεντρώσουμε τους πόρους μας σε αυτές τις σχολικές τελετές και στο να τις διατηρήσουμε ασφαλείς, με σεβασμό και ομαλή διεξαγωγή.

Έχουν γίνει διαδηλώσεις σε σχεδόν 140 κολέγια σε 45 πολιτείες και την Ουάσινγκτον από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στα μέσα Απριλίου.

Περίπου 2.500 άτομα έχουν συλληφθεί σε πανεπιστήμια σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Associated Press.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κολούμπια κάλεσε την αστυνομία να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την πανεπιστημιούπολη στο Άνω Μανχάταν, με αποτέλεσμα να γίνουν περισσότερες από 100 συλλήψεις. Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει το Hamilton Hall, μετονομάζοντάς το σε Hind’s Hall, από το όνομα ενός εξάχρονου Παλαιστίνιου κοριτσιού που σκοτώθηκε στη Γάζα.

Το κολέγιο έστειλε επίσης αστυνομικούς στις 18 Απριλίου για να συλλάβουν περισσότερους από 100 διαδηλωτές που είχαν στήσει δεκάδες σκηνές στην πανεπιστημιούπολη της γειτονιάς Morningside.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν από το κολέγιο να αποεπενδύσει από εταιρείες που, όπως λένε, επωφελούνται από τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας, αλλά κατά τη διάρκεια των ταραχών αναφέρθηκαν αρκετά περιστατικά αντισημιτισμού. Το Κολούμπια ζήτησε από την αστυνομία της Νέας Υόρκης να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η πρόεδρος του USC Κάρολ Φόλτ δήλωσε ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα επειδή ο καταυλισμός διαταράσσει τις εξετάσεις και τις προετοιμασίες για την αποφοίτηση και η κατάσταση «εξελίσσεται προς μια επικίνδυνη κατεύθυνση».

Επίσης, την Κυριακή, η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Northeastern στη Βοστώνη πέρασε σε μεγάλο βαθμό ειρηνικά στο Fenway Park της πόλης, με την αστυνομία να βρίσκεται επί τόπου.

Τα μέλη της τάξης των αποφοίτων κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα. Άλλοι φοιτητές ανέμιζαν ισραηλινές σημαίες.

Το Πανεπιστήμιο του Mississippi, εν τω μεταξύ, ερευνά έναν φοιτητή που κατηγορείται ότι έκανε ήχους μαϊμούς προς μια μαύρη γυναίκα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πανεπιστημιούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Το κολέγιο δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με «ενέργειες που μετέδιδαν εχθρότητα και ρατσιστικές προεκτάσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Πάτρα: Νεοναζιστικά σύμβολα στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα