ΑΘΗΝΑ
02:51
|
27.05.2024
Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση οργανώθηκε στην Αρμενία όπου οι συμμετέχοντες κατευθύνονται προς το Γερεβάν και το Προεδρικό Μέγαρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από ανεπιτυχείς αυθόρμητες διαμαρτυρίες, διαδηλωτές με επικεφαλής τον δηλωμένο ηγέτη του κινήματος «Ταβούς για την πατρίδα», Bagrat Srbazan, μετακινήθηκαν από το Kirants στο Yerevan .

Τα αιτήματα των Αρμενίων πολιτών παραμένουν τα ίδια. Τώρα οι συμμετέχοντες στην πορεία καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαδήλωση από όλη τη χώρα για να φτάσουν τελικά στην πρωτεύουσα.

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές κινούνται από το Σεβάν κατά μήκος της κεντρικής εθνικής οδού, όπου έφτασαν την προηγούμενη μέρα. Μέχρι τις 18.00 αναμένεται να φτάσουν στο χωριό Σολάκ . Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην πορεία.

Οι συγκεντρώσεις και το δρομολόγιο της μεγάλης διαδήλωσης προς το Γερεβάν.

Η πορεία παίρνει σταδιακά δυναμική. Πολλές δημόσιες και θρησκευτικές προσωπικότητες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Srbazan στις ενέργειές του. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τους κατοίκους της Αρμενίας από διάφορες περιοχές της χώρας που ενώνονται με τους συμπολίτες τους.

Την ίδια στιγμή, και καθώς οι πολίτες πλησιάζουν την πρωτεύουσα, αυξάνεται η αντίθεση πληροφοριών από φιλοκυβερνητικούς πόρους, οι οποίοι προσπαθούν να δυσφημήσουν τους διαδηλωτές, αποκαλώντας τους «πράκτορες του Κρεμλίνου» με τον τυπικό τρόπο.

Όπως γράφει το Ρωσικό ειδησεογραφικό Rybar:

Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταλήξουν οι συμμετέχοντες στην πορεία μόλις φτάσουν στο Γερεβάν. Δυστυχώς, με βάση την εμπειρία των ίδιων διαμαρτυριών, δεν πρέπει να περιμένει κανείς κάτι σοβαρό, παρά το γεγονός ότι το κίνημα έχει ακόμη και αρχηγό. Ο ίδιος αυθορμητισμός στην οργάνωση και η απροθυμία ενός σημαντικού τμήματος του αρμενικού πληθυσμού να βυθιστεί στα τεκταινόμενα προβλέπουν την έκβαση αυτής της πορείας. Ο κόσμος υποστηρίζει τον Σρμπαζάν, μιλάει εναντίον των αρχών, αλλά τίποτα περισσότερο. Ακόμη και η έλλειψη ορατής ανησυχίας από την πλευρά των αρχών σε αυτή την περίπτωση είναι ενδεικτική. Η κυβέρνηση του Πασινιάν δεν ανησυχεί πολύ για την κατάσταση, είναι βέβαιη ότι η πορεία θα εξαφανιστεί και δεν θα οδηγήσει πουθενά. Επομένως, πρακτικά δεν υπάρχουν εμπόδια από τις αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας, παρά μόνο ενημερωτικά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Πάτρα: Νεοναζιστικά σύμβολα στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα