ΑΘΗΝΑ
10:13
|
19.05.2024
Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Κοπεγχάγης διαδηλώνοντας κατά την γενοκτονία στην Γάζα και απαιτώντας μία Ελεύθερη Παλαιστίνη.
Διαδήλωση στην Κοπεγχάγη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Δανίας την Κυριακή διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, καθώς η χώρα γιόρτασε την Ημέρα της Απελευθέρωσης.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης στην Κοπεγχάγη συνέδεσαν άμεσα τη διαμαρτυρία με τον αγώνα των Δανών αντιστασιακών κατά της γερμανικής κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Γιορτάζουμε την απελευθέρωση απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα», έγραψε το κίνημα με την ονομασία «Όλοι στους δρόμους για μια ελεύθερη Παλαιστίνη» σε ανάρτηση στο Facebook. «Οι μαχητές της αντίστασής μας – οι σύντροφοι που εξασφάλισαν στη Δανία μια θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας – είναι μαζί μας στο πνεύμα», ανέφεραν.

«Αγωνιζόμενοι κατά της γενοκτονίας και κατά της υποστήριξης της Δανίας στη γενοκτονία, συνεχίζουμε τον αγώνα για τον οποίο έδωσαν τα πάντα», έγραψαν οι διοργανωτές.

Ο υπουργός εκκλησιαστικών υποθέσεων Morten Dahlin επικρίθηκε από το κίνημα όταν πρότεινε νωρίτερα ότι είναι λάθος να συνδεθεί η ημέρα που η Δανία απελευθερώθηκε από τη γερμανική κατοχή και το ναζιστικό καθεστώς που ήταν πίσω από τη γενοκτονία εκατομμυρίων Εβραίων το 1945 με μια διαδήλωση κατά του Ισραήλ.

«Είναι λίγο γελοίο να έχουμε μια τέτοια στάση όταν η Παλαιστίνη αγωνίζεται κατά της γενοκτονίας.», είπαν οι συμμετέχοντες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα