ΑΘΗΝΑ
09:19
|
19.05.2024
Ο αριθμός των συλλήψεων που έγιναν από τις 18 Απριλίου έχει ξεπεράσει τις 2.200, αναφέρει έκθεση του CNN.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης συνέλαβαν δεκάδες φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, αφού μπήκαν οδοφράγματα στο κτίριο Hamilton Hall κοντά στο Καταυλισμό Αλληλεγγύης της Γάζας νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Απριλίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 2.500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε συγκεντρώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε πανεπιστημιουπόλεις κολεγίων και πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Κυριακή το CNN, ο αριθμός των συλλήψεων που έγιναν από τις 18 Απριλίου έχει ξεπεράσει τις 2.200, ενώ οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν σε παρόμοια έκθεση του Fox News δείχνουν ότι το σύνολο των συλλήψεων ξεπερνά τις 2.400.

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς πραγματοποιούνται οι τελετές αποφοίτησης και οι υπάλληλοι της πανεπιστημιούπολης προσθέτουν επιπλέον αστυνομική ασφάλεια ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακυρώνουν τελείως τις τελετές έναρξης.

Στην πολιτεία της Καλιφόρνια, η αστυνομία στο Λος Άντζελες εκκαθάρισε έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) την Κυριακή, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις. Επιπλέον, το USC ανέστειλε την κύρια τελετή αποφοίτησής του για λόγους ασφαλείας.

Φιλοπαλαιστίνιοι υποστηρικτές συγκρούστηκαν με αντιδιαδηλωτές την Κυριακή στο Πανεπιστήμιο DePaul του Σικάγο στην πολιτεία του Ιλινόις. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, αλλά υπήρξαν αναφορές για πολλούς τραυματίες καθώς η κατάσταση εξελίχθηκε.

Στην πολιτεία της Βιρτζίνια, 25 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στο Charlottesville το Σάββατο. Η αστυνομία καθάρισε έναν καταυλισμό σκηνής που είχαν στήσει φοιτητές μετά την κήρυξη παράνομης συγκέντρωσης κοντά στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης.

Επίσης το Σάββατο, στην πολιτεία του Μίσιγκαν, η αστυνομία απομάκρυνε μια ομάδα φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στην κύρια έναρξη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο Αν Άρμπορ, η οποία διέκοψε για λίγο την τελετή, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Στις 30 Απριλίου σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων σε μια μέρα, με περισσότερες από 400 να πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστημιουπόλεις. Η πλειονότητα αυτών των συλλήψεων (282) έγιναν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το οποίο θεωρείται το πανεπιστήμιο υψηλότερου προφίλ που ξεκίνησε τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στην πανεπιστημιούπολη.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων συνέβη στις 2 Μαΐου, με περισσότερους από 250 διαδηλωτές να συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές τις συλλήψεις (210) έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), όπου οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, αναγκάζοντας το πανεπιστήμιο να ακυρώσει τα μαθήματα για την εβδομάδα. Το UCLA ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τα μαθήματα τη Δευτέρα και έχει δημιουργήσει ένα νέο γραφείο για την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης για να αποτρέψει μελλοντικές βίαιες καταστάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα