ΑΘΗΝΑ
07:04
|
19.05.2024
Ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν εξήγησε πως ό,τι και να κάνει τώρα η Ε.Ε. με τους Ουκρανούς πρόσφυγες, απλά θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Βιάτσεσλαβ Βολόντιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι συζητήσεις της Ε.Ε. σχετικά με την αποστολή των Ουκρανών σε ηλικία στράτευσης πίσω στην πατρίδα τους θα προκαλέσουν ταραχές και ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε μια νέα μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Βολοντίν, πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας.

Όπως ανέφερε στο κανάλι του στο Τέλεγκραμ:

Η εκστρατεία για την επιστράτευση των Ουκρανών που κρύβονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε. Το ουκρανικό προσφυγικό ζήτημα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για την Ευρώπη, καθώς απειλεί να κλιμακωθεί σε μια νέα μεταναστευτική κρίση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ηγεσία της Ε.Ε. έχει βρεθεί σε μια κατάσταση όπου είναι καλύτερα να μην κάνει τίποτα. Οποιεσδήποτε αποφάσεις για το ζήτημα είναι γεμάτες με αρνητικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήθελαν να «ξεφορτωθούν» τους πρόσφυγες, επειδή η υποστήριξή τους έχει επιβαρύνει την οικονομία. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες ανέρχεται σήμερα σε περίπου 4,3 εκατ. άτομα, επισήμανε ο ανώτερος Ρώσος νομοθέτης. Η προσπάθεια απέλασής τους «μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για αυτά τα έθνη», δήλωσε ο Βολόντιν.

«Παρόλο που η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες είναι αποφασισμένες να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, εξαντλούν τις διόδους μεταφοράς ανθρώπων στο μέτωπο. Οι τεράστιες απώλειες είναι αδύνατο να κρυφτούν. Οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου είναι αποθαρρυμένες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ουκρανοί πολίτες δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την ΕΕ και να γίνουν κρέας για τα κανόνια», τόνισε ο Βολόντιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα