ΑΘΗΝΑ
07:06
|
19.05.2024
Η Χαμάς καταδίκασε την απόφαση του ισραηλινού υπουργικό συμβουλίου ως καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νωρίτερα την Κυριακή, το παλαιστινιακό αντιστασιακό κίνημα Χαμάς καταδίκασε την απόφαση του ισραηλινού καθεστώτος να κλείσει το Αλ Τζαζίρα ως κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση γράφει:

Καταδικάζουμε την επαίσχυντη σιωπή πολλών χωρών που θεωρούν τους εαυτούς τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ εμπλέκονται σε έναν γενοκτονικό πόλεμο και συμμετέχουν στον πόλεμο για να κάνουν τους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης να σιωπήσουν. Το μέτρο αυτό θα βλάψει το Ισραήλ, επειδή ψευδώς επαινεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνάμα όμως έχει αποδείξει ότι έχει διαπράξει σοβαρές παραβιάσεις στο θέμα αυτό.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ψήφισε ομόφωνα την Κυριακή την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Al Jazeera στην επικράτεια της χώρας.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την απόφαση στο Χ.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγορούν εδώ και καιρό το δίκτυο με έδρα το Κατάρ για μεροληψία εναντίον του και συνεργασία με την παλαιστινιακή αντίσταση. Το Αλ Τζαζίρα έχει απορρίψει τις κατηγορίες, οι οποίες έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια του πολύμηνου πολέμου στη Γάζα.

Σε ανακοίνωσή του στο Χ, το Αλ Τζαζίρα κατήγγειλε την «εγκληματική κίνηση», λέγοντας ότι «παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμα στην πρόσβαση σε πληροφορίες».

Η αμφιλεγόμενη απόφαση ενέχει τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων με το Κατάρ, το οποίο χρηματοδοτεί το δίκτυο, σε μια εποχή που η Ντόχα συμμετέχει στις προσπάθειες διαμεσολάβησης για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Το Αλ Τζαζίρα είναι ένας από τους λίγους διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς που εξακολουθούσαν να λειτουργούν στην πολιορκημένη Γάζα, μεταδίδοντας αιματηρές σκηνές θανάτων και καταστροφών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα