ΑΘΗΝΑ
16:54
|
19.05.2024
Διασώστες στη Νότια Αφρική αναζητούσαν επιζώντες μετά την κατάρρευση μιας υπό κατασκευή πενταώροφης πολυκατοικίας.
Η κατάρρευση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αξιωματούχοι της πόλης Τζορτζ, στην επαρχία Δυτικό Ακρωτήριο, λένε ότι 26 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά υπήρχαν δεκάδες ακόμη εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο εργοτάξιο όταν κατέρρευσε το κτίριο.

Τα αίτια ερευνώνται. Βίντεο που τραβήχτηκε σε κοντινή απόσταση έδειξε ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καθώς το κτίριο έπεφτε.

Στο σημείο το πρωί της Τρίτης, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονταν εναλλάξ στο μικρό χώρο, απομακρύνοντας τσιμεντόλιθους και συντρίμμια με τα χέρια.

Η πλειοψηφία των εργατών που βρίσκονταν στο εργοτάξιο αγνοείται ακόμη και η διαδικασία ανάσυρσης των επιζώντων ήταν μακρά και αργή. Δύο από αυτούς που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια πέθαναν από τα τραύματά τους. Άλλοι τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν αργότερα από τους γιατρούς.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σιρίλ Ραμαφόσα δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό και ζήτησε η έρευνα να «κλείσει για την κοινότητα και να αποτραπεί η επανάληψη αυτής της καταστροφής».

Ο δήμαρχος της πόλης Ald Van Wyk δήλωσε ότι μοιράστηκε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες «και σε όλους τους πληγέντες που συνεχίζουν να περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περισσότεροι από 100 διασώστες με σκύλους ανιχνευτές εργάστηκαν για να εντοπίσουν τους παγιδευμένους στο κτίριο. Χρησιμοποιήθηκε βαρύς ανυψωτικός εξοπλισμός για να βοηθηθεί η επιχείρηση.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με ορισμένους από αυτούς που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια. Πιστεύεται ότι υπήρχαν τουλάχιστον 75 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο όταν συνέβη η κατάρρευση.

Οι φωτογραφίες της περιοχής δείχνουν τώρα ένα πλήρως ισοπεδωμένο εργοτάξιο, με τμήματα της οροφής του κτιρίου να βρίσκονται πάνω στα συντρίμμια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα