ΑΘΗΝΑ
14:48
|
19.05.2024
Μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών σημειώθηκε στον Ήλιο, σύμφωνα με τον επιστήμονα Sergey Bogachev.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων 10 ετών σημειώθηκε στον Ήλιο, ο επικεφαλής του Ρωσικού Εργαστηρίου Ηλιακής Αστρονομίας IKI RAS Sergey Bogachev.

Μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εκλάμψεις της τελευταίας δεκαετίας σημειώθηκε στον Ήλιο πριν από λιγότερο από μισή ώρα. Αναφέρεται μια απότομη αύξηση των ροών ακτίνων Χ στην τροχιά της Γης. Το γεγονός εντοπίζεται επίσης οπτικά από τα διαστημικά τηλεσκόπια. Η ισχύς της εκτιμάται προκαταρκτικά σε Χ4,5.

Σημειώνεται ότι από τον Μάιο του 2014 έχουν καταγραφεί μόνο τέσσερις μεγαλύτερες εκρήξεις στον Ήλιο.

Ο Bogachev εξήγησε ότι η έκλαμψη ήταν αποτέλεσμα της μεγαλύτερης αύξησης της ηλιακής δραστηριότητας σε αυτόν τον κύκλο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Επί του παρόντος, ο πλανήτης βρίσκεται μέσα σε ένα νέφος ηλιακού πλάσματος. Υπάρχουν μαγνητικές καταιγίδες που προκλήθηκαν από προηγούμενα γεγονότα. Οι συνέπειες για τη Γη από την τρέχουσα έκρηξη θα είναι σαφείς μέσα σε λίγες ώρες», πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα