ΑΘΗΝΑ
14:47
|
19.05.2024
Ολοκληρώθηκε ο 4ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ όπου συζητήθηκαν οι θεμελιώδεις διατάξεις της συμφωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τέταρτο γύρο συνομιλιών για την κατάρτιση μιας τελικής συμφωνίας ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

«Υπήρξε απτή πρόοδος όσον αφορά τη συμφωνία επί του κειμένου του εγγράφου. Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να οριστικοποιήσουμε τη διμερή συμφωνία ασφαλείας αυτόν τον μήνα», δήλωσε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τα δύο μέρη συζήτησαν «τις πιο θεμελιώδεις διατάξεις της συμφωνίας, τη διατύπωση ορισμένων θεμάτων και όρισαν την ημερομηνία για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων».

Η Ουκρανία έχει ήδη υπογράψει διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με εννέα άλλες χώρες – το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Λετονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά και τις Κάτω Χώρες. 


Οι συμφωνίες ήρθαν καθώς η G7 δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη λιθουανική πρωτεύουσα Βίλνιους τον περασμένο Ιούλιο ότι ξεκινά διαπραγματεύσεις με το Κίεβο για να επισημοποιήσει τη «διαρκή υποστήριξή» της προς την Ουκρανία μέσω «διμερών δεσμεύσεων και ρυθμίσεων ασφαλείας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα