ΑΘΗΝΑ
15:13
|
19.05.2024
Οι αρχές του Βερολίνου απαγόρευσαν τις σημαίες και τα σύνεργα που σχετίζονται με την Ημέρα της Νίκης στις 8-9 Μαΐου.
Οι απαγορεύσεις είναι «μεροληπτικές και αντίθετες με το πνεύμα της μεταπολεμικής ιστορικής συμφιλίωσης των λαών της Ρωσίας και της Γερμανίας», τόνισαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση των αρχών του Βερολίνου να απαγορεύσουν τις σημαίες και τα σύνεργα που σχετίζονται με την Ημέρα της Νίκης στις 8-9 Μαΐου, και η απαγόρευση πρέπει να αρθεί, ανέφεραν διπλωμάτες σε ανακοίνωσή τους, μεταδίδει το TASS.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση των αρχών του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία στις 8-9 Μαΐου 2024, θα απαγορεύεται η επίδειξη σημαιών, συμβόλων και άλλων σύνεργων που σχετίζονται με την Ημέρα της Νίκης και την απελευθέρωση της Γερμανίας και της Ευρώπης από τον ναζισμό. Τα κύρια μνημεία του σοβιετικού πολέμου είναι το Πανό της Νίκης, οι κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, στοιχεία ιστορικών στρατιωτικών στολών των κρατών του αντιχιτλερικού συνασπισμού, τραγούδια των χρόνων του πολέμου», ανέφερε η πρεσβεία.

«Απαιτούμε την πλήρη ακύρωση των σχετικών απαγορεύσεων. Τις θεωρούμε μεροληπτικές και αντίθετες με το πνεύμα της μεταπολεμικής ιστορικής συμφιλίωσης των λαών της Ρωσίας και της Γερμανίας», τόνισαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα