ΑΘΗΝΑ
18:49
|
19.05.2024
Ο Τούρκος υπουργός Τεχνολογίας δήλωσε ότι πλέον η χώρα είναι ικανή να αναπτύσσει και να παράγει δικούς της δορυφόρους.
Ο Τούρκος Υπουργός με τους αστροναύτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mehmet Fatih Kacir δήλωσε την Τρίτη ότι «έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στην επιστήμη και τις τεχνολογίες του διαστήματος για την Τουρκία».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Νέα διαστημική επιστημονική αποστολή» με τους Τούρκους αστροναύτες Alper Gezeravcı και Tuva Cihangir Atasever, ο Kacir δήλωσε ότι τα τελευταία 22 χρόνια η Τουρκική Δημοκρατία έστρεψε τις μεγαλύτερες επενδύσεις της προς το ανθρώπινο δυναμικό, ενισχύοντας την έρευνα και την ανάπτυξη και την υποδομή καινοτομίας.

«Η Τουρκική Δημοκρατία έχει φτάσει σε μια θέση όπου μπορεί να αναπτύξει, να παράγει και να δοκιμάσει τους δικούς της δορυφόρους», δήλωσε.

Υπογράμμισε ότι με τον Imece, τον πρώτο τουρκικό δορυφόρο παρατήρησης με υπομετρική ανάλυση, η Τουρκική Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να καταγράφει εικόνες από «οπουδήποτε στον κόσμο».

Συγκεκριμένα είπε:

Θα εκτοξεύσουμε τον εγχώριο και εθνικό μας δορυφόρο επικοινωνιών TURKSAT 6A στο διάστημα την εβδομάδα της 8ης Ιουλίου 2024. Με τον TURKSAT 6A, θα είμαστε (η Τουρκική Δημοκρατία) μία από τις 11 χώρες που μπορούν να αναπτύξουν και να παράγουν επικοινωνιακούς δορυφόρους.

Ο Kacir ανακοίνωσε επίσης ότι η υποτροχιακή ερευνητική πτήση του Atasever θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Spaceport της Virgin Galactic στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα πειράματα που διεξάγει ο αστροναύτης μας Tuva Cihangir Atasever σε διάφορους κλάδους θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην έρευνα που διεξάγουν οι επιστήμονές μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Google: Η αναζήτηση αλλάζει και έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα