ΑΘΗΝΑ
00:54
|
20.05.2024
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην απόσυρση των εμβολίων της για τον κορονοϊό ξεκίνησε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη παραδοχής από μεριάς της εταιρίας για πιθανές παρενέργειες ύστερα από την χορήγηση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την εταιρία, η απόσυρση σε παγκόσμιο επίπεδο έρχεται λόγω της κυκλοφορίας νεώτερων εμβολίων, τα οποία στοχεύουν στις καινούργιες παραλλαγές του ιού, κάτι που έφερε πτώση της ζήτησης του προϊόντος της, το οποίο πλέον δεν παράγεται.

«Σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν τον πρώτο χρόνο της χρήσης, ενώ περισσότερες από 3 δισ. δόσεις διανεμήθηκαν παγκοσμίως. Οι προσπάθειές μας αναγνωρίστηκαν από κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη και θεωρούνται ως κομβικής σημασίας για το τέλος της πανδημίας. Θα συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές και τους εταίρους μας ώστε να προχωρήσουμε σε έναν νέο δρόμο για να ολοκληρώσουμε αυτό το κεφάλαιο», ανέφερε η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται πως μόλις χθες, Τρίτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι το εμβόλιο δεν φέρει πλέον άδεια χρήσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα