ΑΘΗΝΑ
21:21
|
19.05.2024
Ο Ερντογάν εξήρε την στάση του Κουβέιτ κατά της ισραηλινής επιθετικότητας στην Λωρίδα της Γάζας.
Την Άγκυρα επισκέφθηκε ο Εμίρης του Κουβέιτ Σεΐχης Μεσάλ αλ-Αχμάντ αλ Τζαμπέρ αλ-Σαμπάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία και το Κουβέιτ υπέγραψαν έξι συμφωνίες συνεργασίας στην Άγκυρα, παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Εμίρη του Κουβέιτ Σεΐχη Μεσάλ αλ-Αχμάντ αλ Τζαμπέρ αλ-Σαμπάχ που επισκέπτεται τη χώρα.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε μετά από κατ’ ιδίαν σε επίπεδο αντιπροσωπειών στην Άγκυρα, ενώ το επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών βρέθηκε η ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν λεπτομερώς τα βήματα για την αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, τονίζοντας τη σημασία της αναβίωσης του Μηχανισμού της Κοινής Οικονομικής Επιτροπής μεταξύ Τουρκίας και Κουβέιτ.

Οι συνομιλίες κάλυψαν επίσης τη συνεργασία σε θέματα διπλωματίας, αλλά και υγείας, πολιτισμού, τουρισμού και εκπαίδευσης, με τον Ερντογάν να επιβεβαιώνει την υποστήριξη της Τουρκίας για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια του Κουβέιτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο εμίρης του Κουβέιτ συζήτησαν επίσης την κατάσταση με την ισραηλινή επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας με τον Ερντογάν να επαινεί την στάση του Κουβέιτ κατά της ισραηλινής επιθετικότητας, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύει την παλαιστινιακή υπόθεση. Επανέλαβε, δε, την πρόθεση της Άγκυρας να εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη στον ισλαμικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα