ΑΘΗΝΑ
20:33
|
19.05.2024
Στρατιωτική ανταποκρίτρια από τη Γαλλία που βρίσκετα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ εκτιμά πως το Παρίσι στέλνει μικρές ομάδες προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος.
Θα ήταν αδύνατο για τον ανεκπαίδευτο ουκρανικό στρατό να χειριστεί προηγμένα όπλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πεπεισμένη ότι ο γαλλικός στρατός συμμετέχει ήδη στις εχθροπραξίες στο πλευρό των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς εμφανίστηκε η Κριστέλ Νεάντ, στρατιωτική ανταποκρίτρια από τη Γαλλία που ζει και εργάζεται στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR), σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι υπάρχουν Γάλλοι στρατιώτες στα πεδία των μαχών, γιατί θα ήταν αδύνατο για τον ανεκπαίδευτο ουκρανικό στρατό να χειριστεί αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στρατολογούν άτομα χωρίς στρατιωτική εμπειρία και τους στέλνουν στην πρώτη γραμμή μετά από «μόλις δύο ή τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης».

«Ουσιαστικά, είναι αδύνατο να χειριστεί κανείς προηγμένα όπλα μετά από εκπαίδευση τριών εβδομάδων. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία τα χρησιμοποιεί. Σαφώς, αυτοί πρέπει να είναι άνθρωποι με στρατιωτικό υπόβαθρο και εμπειρία στη χρήση τέτοιων όπλων: Με άλλα λόγια, Γάλλοι αξιωματικοί ή πρώην στρατιώτες, γι’ αυτό πιστεύω ότι οι Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στο πεδίο της μάχης», τόνισε.

Επεσήμανε δε, ότι εκτιμά πως η Γαλλία στέλνει στρατό στην Ουκρανία σε μικρές ομάδες για να μετριάσει πιθανούς πολιτικούς κινδύνους και εσωτερικές αντιδράσεις. «Πιστεύω ότι δεν θα στείλει στρατιώτες κατά χιλιάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα είναι υποχρεωμένος «να εξηγήσει σε χιλιάδες οικογένειες πού βρίσκονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα