ΑΘΗΝΑ
00:11
|
20.05.2024
Αφορμή ήταν η χθεσινή εισβολή της αστυνομίας και η εκκένωση της κατάληψης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται περισσότεροι από 100 καθηγητές και διδάσκοντες σε ανώτατες σχολές της γερμανικής πρωτεύουσας με επιστολή τους, καταγγέλλοντας την χθεσινή εισβολή της αστυνομίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, όπου διαδηλωτές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη, διαδηλώνοντας κατά του πόλεμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, περίπου 100 διαδηλωτές κατέλαβαν τη εσωτερική αυλή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου την Τρίτη, στήνοντας πρόχειρες σκηνές στον χώρο και έχοντας πανό κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και με μηνύματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του πανεπιστημίου επισημαίνει ότι έχει διατάξει την εκκένωση του χώρου και ότι έχει ήδη καλέσει την αστυνομία.

«Οι διδάσκοντες στις ανώτατες σχολές του Βερολίνου υπερασπίζονται τους φοιτητές», αναφέρει η επιστολή, με την οποία καταδικάζουν την εκκένωση του χώρου που είχε καταληφθεί χθες από τους φοιτητές. «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους για ειρηνική διαμαρτυρία, η οποία περιλαμβάνει επίσης την κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων», τονίζουν οι καθηγητές και κατηγορούν την διοίκηση του ιδρύματος ότι «υποβάλλει τους διαδηλωτές σε αστυνομική βία», ενώ δικαιολογούν τις διαδηλώσεις «για τον βομβαρδισμό της Ράφα και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα».

Οι υπογράφοντες καλούν την διοίκηση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «να απόσχει από αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των φοιτητών και από περαιτέρω ποινές διώξεις».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα