ΑΘΗΝΑ
22:49
|
19.05.2024
Παραμονή της γιορτής της μητέρας, τρεις μάνες που έχασαν τις κόρες τους από το χέρι των συντρόφων τους μιλούν σε εκδήλωση στο Κορωπί.
«Ματωμένα Πορτρέτα», του ζωγράφου – εικαστικού Δημήτρη Αστερίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια των γυναικών, με τίτλο «Γιατί;» διοργανώνει ο Δήμος Κρωπίας το Σάββατο 11 Μαΐου, παραμονή της γιορτής της Μητέρας, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου (Βασιλ. Κωνσταντίνου 47).

Σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι να κινητοποιήσει τους πολίτες που βλέπουν μπροστά τους να ξετυλίγεται ο κύκλος της βίας, με θύματα γυναίκες που κακοποιούνται και δολοφονούνται καθημερινά από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν και είναι πια επιτακτική ανάγκη να σταματήσει ο κύκλος της βίας.

Πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης θα είναι οι μάνες των θυμάτων, που έχασαν τις κόρες τους από το χέρι του συντρόφου τους και μετέτρεψαν τον πόνο σε δύναμη.

Η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021 στη Φολέγανδρο, η Ελένη Κρεμαστιώτη μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2019 και η Ρόζα Φωτιάδου μητέρα της Σοφίας που έπεσε νεκρή μαζί με την συνάδελφό της Πολυξένη τον Μάρτιο του 2020 θα μιλήσουν στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου για τη βία, την κακοποίηση, τις γυναικοκτονίες.

Θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από τον Γιάννη και την Κούλα Τοπαλούδη, γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018 καθώς και της Κατερίνας Κόττη, της οποίας η κόρη Δώρα Ζαχαρία δολοφονήθηκε κι εκείνη στη Ρόδο, τον Σεπτέμβρη του 2021.Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι:

  • Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής, Ψυχίατρος, Σεξολόγος, Κοινωνικός Ακτιβιστής
  • Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Τένια Μακρή, Οικογενειακή Σύμβουλος
  • Κάλλια Κοτζιά, Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Κρωπίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα φιλοξενηθούν στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου τα «Ματωμένα Πορτρέτα», του ζωγράφου – εικαστικού Δημήτρη Αστερίου.Πρόκειται για προσωπογραφίες ανθρώπων που έδωσαν μάχη, βασανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του φύλου, της καταγωγής, της ιδεολογίας ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα