ΑΘΗΝΑ
20:18
|
19.05.2024
Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κυβέρνηση Μακρόν προειδοποίησε για άλλη μία φορά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφορικά με το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, τα οποία η Ρωσία θα αντιμετωπίσει ως «νόμιμους στόχους».

«Εάν οι Γάλλοι εμφανιστούν στο πεδίο της σύγκρουσης, θα γίνουν αναπόφευκτα στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Μου φαίνεται ότι το Παρίσι έχει ήδη αποδείξεις για αυτό», ανέφερε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, υποστηρίζοντας επίσης ότι η Ρωσία βλέπει ήδη αυξανόμενο αριθμό Γάλλων υπηκόων μεταξύ των νεκρών στην Ουκρανία.

Οι προειδοποιήσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, έρχονται μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, σε συνέντευξή του στον Economist στις 2 Μαΐου, επανέλαβε  για μία ακόμη φορά ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, εφόσον βεβαίως η ίδια το ζητήσει, επισημαίνοντας πως κανένα ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί «διότι ο στόχος μας είναι να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει».

«Δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο διότι έχουμε απέναντί μας κάποιον που δεν αποκλείει τίποτα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «δείξαμε διστακτικότητα θέτοντας τα όρια της αντίδρασής μας σε κάποιον που δεν έχει δισταγμούς και είναι επιτιθέμενος».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα