ΑΘΗΝΑ
19:31
|
19.05.2024
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, στις 26 Απριλίου, φαίνεται να ήταν σκηνοθετημένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την «διάρρηξη» στο υπουργείο Εσωτερικών σχολίασε σε δήλωσή της η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, η υποτιθέμενη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, στις 26 Απριλίου, φαίνεται να ήταν σκηνοθετημένη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο σημείο δεν βρέθηκε γενετικό υλικό, αλλά ούτε και αποτυπώματα που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, ενώ  από την έρευνα του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων δεν προέκυψε αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρισκόταν στο γραφείο.

Μάλιστα,  δεν έγινε καν προσπάθεια να παραβιάσουν τους κωδικούς του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να κλέψουν ή για να σβήσουν αρχεία, ενώ στην πόρτα που παραβιάστηκε βρέθηκαν τα αποτυπώματα ενός εργαζόμενου. Αλλά και οι υπάλληλοι που βρίσκονταν σε διπλανά γραφεία, κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και δεν άκουσαν θόρυβο από την παραβίαση της πόρτας.

Από το αρχείο που κρατάει ο σεκιούριτι δεν προέκυψε να υπήρχε επισκέπτης εκείνη την ημέρα και τις επίμαχες ώρες που κατήγγειλε ο διευθυντής πως έγινε η διάρρηξη.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στη δήλωσή της πως «το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πια λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κάθε μέρα έρχεται στο φως μια νέα διαρροή, ενώ η υπουργός κα Κεραμέως παραμένει κρυπτόμενη.

Η αποκάλυψη ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η διάρρηξη στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών του ΥΠΕΣ ήταν σκηνοθετημένη και έρχεται “εκ των έσω”, επιβεβαιώνει πλήρως ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα “ξέφραγο αμπέλι” και τα στοιχεία των Ελλήνων πολιτών βορά στις πολιτικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης. Επιβεβαιώνονται επίσης τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διαρροή των στοιχείων των αποδήμων επί υπουργίας της κας Κεραμέως, με το Υπουργείο Εσωτερικών να προσπαθεί μέσω του πορίσματός του, να ρίξει τις ευθύνες στους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Η συγκάλυψη των ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας που επιχείρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, πέφτει στο κενό», τονίζει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει, ζητώντας από τη Νίκη Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, καθώς και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα εξής:

  • «Πότε τελικά διέρρευσαν τα στοιχεία των ομογενών μας;
  • Ποιος κρύβεται πίσω από τη «σκηνοθετημένη διάρρηξη» και πώς συνδέονται οι καταγγελίες αυτές με το σκάνδαλο του “email gate”;
  • Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στο Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει καθοριστική σημασία και την απόλυτη ευθύνη για την διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας;».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα