ΑΘΗΝΑ
00:07
|
20.05.2024
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως άνοιξε ξανά το συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο.
Ισραηλινά τανκς στην ανατολική Ράφα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες το τελευταίο 24ωρο στη Ράφα, από τους ανηλεείς σημερινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην πόλη-καταφύγιο για περισσότερους από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους από ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλά κτήρια στο κέντρο της Ράφα– στα οποία είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι- τυλίχθηκαν στις φλόγες, ύστερα από επιθέσεις με πυροβόλα από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη. Λόγω των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών στη περιοχή, τα συνεργεία διάσωσης και τα εναπομείναντα ασθενοφόρα δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να προσεγγίσουν τα σημεία.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 129 τραυματίστηκαν– στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες- από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Ράφα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα έχει σκαρφαλώσει στους 34,789, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται στους 78,204, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

IDF: Άνοιξε ξανά το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι άνοιξε εκ νέου το συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, στη Ράφα, για να μπορέσει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, τέσσερις ημέρες μετά το κλείσιμό του.

«Φορτηγά από την Αίγυπτο που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, εξοπλισμού καταφυγίων, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού που έχει δωρίσει η διεθνής κοινότητα, φθάνουν ήδη στο πέρασμα», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί το άνοιγμα του περάσματος από ανεξάρτητη πηγή.

Σε δημοσίευμά της την Τρίτη, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ έχουν «συμφωνήσει» να αναλάβει αμερικανική ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση της συνοριακής διέλευσης που συνδέει τη Ράφα με την Αίγυπτο, αφότου ολοκληρωθούν οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Την είδηση δεν δέχτηκε να σχολιάσει η ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ, ερωτώμενος σχετικά, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, δήλωσε πως δεν είναι ενήμερος για τέτοιο σχέδιο.

Σταματούν τις αποστολές βομβών στο Ισραήλ οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου τη Τρίτη , καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσινγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Αναστείλαμε την παράδοση φορτίου όπλων την περασμένη εβδομάδα. Αποτελείτο από 1.800 βόμβες 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βόμβες 500 λιβρών (226 κιλών)», είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα