ΑΘΗΝΑ
10:32
|
20.05.2024
«Λευτεριά, λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Μόνο μία λύση υπάρχει: Ιντιφάντα, Επανάσταση», «Ελεύθερη Γάζα» φωνάζουν από νωρίς το απόγευμα χιλιάδες διαδηλωτές στο Μάλμο.
Διαδηλωτές στο Μάλμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από νωρίς σήμερα το απόγευμα σε κεντρική περιοχή της πόλης Μάλμο (ή Μάλμε) της Σουηδίας όπου χτυπά η καρδιά του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, Eurovision, κατά της συμμετοχής του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, σε κεντρικές περιοχές του Μάλμο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 5.000 άνθρωποι με σημαίες και σύμβολα της Παλαιστίνης στα χέρια αποδοκιμάζοντας την απόφαση των διοργανωτών του διαγωνισμού για την αποψινή συμμετοχή του Ισραήλ.

Τα συνθήματα που φωνάζουν δυνατά είναι: «Λευτεριά, λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Μόνο μία λύση υπάρχει: Ιντιφάντα, Επανάσταση», «Ελεύθερη Γάζα», «Είμαστε χιλιάδες, είμαστε εκατομμύρια, είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι».

Άλλοι κρατούν στα χέρια πλακάτ με το σύνθημα: «Σταματήστε τη Γενοκτονία».

Διακριτική παρουσία στο χώρο έχει προς το παρόν η σουηδική αστυνομία που έχει αναπτύξει δυνάμεις κυρίως περιμετρικά του σταδίου όπου θα πραγματοποιηθεί  απόψε ο δεύτερος ημιτελικός, όπου θα συμμετάσχει μεταξύ άλλων το Ισραήλ και η Ελλάδα.

Αποδοκίμασαν την Ισραηλινή τραγουδίστρια

Στη σκηνή των διαγωνιζομένων εμφανίστηκε νωρίτερα στην τελευταία πρόβα η Ισραηλινή τραγουδίστρια Έντεν Γκολάν που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ, η οποία αποδοκιμάστηκε έντονα.

H εκπρόσωπος του Ισραήλ ερμήνευε το τραγούδι «Hurricane» όταν κάποιοι στις κερκίδες αποδοκίμασαν έντονα την εμφάνισή της, φωνάζοντας «Free Palestine».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυριαρχία Στασινού στις εκλογές του ΤΕΕ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα