ΑΘΗΝΑ
09:03
|
28.06.2026
Η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας υποστήριξε πως οι εκπαιδευτικοί «μετατρέπουν σε θύματα» τους διαδηλωτές, τους οποίους χαρακτήρισε «κατακτητές».
Μπεττίνα Σταρκ-Βάτζινγκερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Γερμανίδας υπουργού Παιδείας, Μπεττίνα Σταρκ-Βάτζινγκερ, στην επιστολή που συνυπογράφουν περισσότεροι από 100 ακαδημαϊκοί προς υποστήριξη των εξεγερμένων φοιτητών τους, οι οποίοι προχώρησαν σε καταλήψεις πανεπιστημίων του Βερολίνου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

«Αυτή η δήλωση από εκπαιδευτικούς σε πανεπιστήμια του Βερολίνου είναι συγκλονιστική. Αντί να παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο μίσος κατά του Ισραήλ και των Εβραίων, οι κατακτητές των πανεπιστημίων μετατρέπονται σε θύματα και η βία ευτελίζεται», έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ η Γερμανίδα υπουργός.

«Ούτε ο αντισημιτισμός, ούτε η βία πρέπει να γίνονται ανεκτά», καταλήγει η δήλωση.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, περίπου 150 ακτιβιστές επιχείρησαν να καταλάβουν το προαύλιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, με σκοπό να στήσουν σκηνές. Η διοίκηση του ιδρύματος κάλεσε άμεσα την αστυνομία, η οποία εκκένωσε βίαια την περιοχή.

Την Τετάρτη, οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν ότι 79 άτομα -49 γυναίκες και 30 άνδρες- κρατήθηκαν προσωρινά και ότι είχαν κινηθεί 80 ποινικές έρευνες και 79 πλημμεληματικές διαδικασίες.

Σε κοινή επιστολή με τίτλο «Δήλωση από Λέκτορες σε Πανεπιστήμια του Βερολίνου», εκπαιδευτικοί από πολλά πανεπιστήμια του Βερολίνου έγραψαν: «Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε με τα συγκεκριμένα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων, στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών μας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους για ειρηνική διαμαρτυρία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ηθική Επανάσταση» και μέτωπο με τις τράπεζες, εξήγγειλε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ. ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας-Παγίωση της ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση

Το Ράλλυ Ακρόπολις μαρσάρει σε 45 χιλιόμετρα απαγορευμένων περιοχών Natura

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα