ΑΘΗΝΑ
23:52
|
31.05.2024
Με αναφορές στην Ιστορία, στη Ρωσία και στη διεθνή πολιτική σκηνή κύλησε η σημερινή ομιλία του Προέδρου Πούτιν κατά την Ημέρα της Νίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη νωρίτερα τους Ρώσους για την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου.

Ξεκίνησε την ομιλία του χαιρετίζοντας τον κόσμο, την στρατιωτική ηγεσία και τον στρατό και αναφέρθηκε στην Ημέρα της Νίκης:

Γιορτάζουμε την Ημέρα της Νίκης στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Όλα τα μέλη της, όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, κατά μήκος της γραμμής επαφής, είναι οι ήρωές μας. Θαυμάζουμε την ανθεκτικότητα και τη θυσία σας, την αφοσίωσή σας. Η Ρωσία είναι μαζί σας, πιστεύουμε σε εσάς, αισθανόμαστε για εσάς και τον βετεράνο μας.

Η Ρωσία διανύει μια δύσκολη περίοδο, η μοίρα και το μέλλον της εξαρτώνται από τον καθένα μας. Σήμερα, την Ημέρα της Νίκης, το συνειδητοποιούμε αυτό ακόμη πιο ξεκάθαρα, και κοιτάζουμε πάντα προς τη γενιά των νικητών – τη γενναία, ευγενική και σοφή.

Έπειτα αναφέρθηκε στην σημασία της Ημέρας της Νίκης και στην Ιστορία:

΅Σήμερα, σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ευλογημένη μνήμη όλων εκείνων που τους πήρε τη ζωή ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος, μπροστά στη μνήμη των γιων, των θυγατέρων, των πατέρων, των μητέρων, των παππούδων, των γιαγιάδων, των προπάππων, των συζύγων, των γυναικών, των αδελφών, των αδελφών, των συγγενών και των φίλων. Σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στους εκλιπόντες βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, μπροστά στη μνήμη των αμάχων που πέθαναν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις των νεοναζί, μπροστά στους συντρόφους μας που έπεσαν στον αγώνα κατά του νεοναζισμού στον δίκαιο αγώνα για τη Ρωσία.

Αναφέρθηκε στα διεθνή λέγοντας ότι οι στρατηγικέ δυνάμεις είναι πάντα σε επιφυλακή, η Ρωσία απορρίπτει τις αξιώσεις αποκλειστικότητας από οποιοδήποτε κράτος ή συμμαχία και πως η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση και δεν θα επιτρέψει να απειληθεί. Συγκεκριμένα όσον αφορά τα Δυτικά κράτη είπε:

Ο ρεβανσισμός, η κοροϊδία της ιστορίας και η επιθυμία να δικαιολογηθούν οι σημερινοί οπαδοί των ναζί είναι μέρος της γενικής πολιτικής των δυτικών ελίτ να υποδαυλίζουν όλο και περισσότερες περιφερειακές συγκρούσεις, δια-εθνική και δια-θρησκευτική εχθρότητα για να περιορίσουν κυρίαρχα, ανεξάρτητα κέντρα παγκόσμιας ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε όμως και στο κοινό συμμαχικό παρελθόν επί δευτέρου παγκοσμίου πολέμου:

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον κοινό μας αγώνα και τις εμπνευσμένες παραδόσεις της συμμαχίας μας. Η Ρωσία δεν υποτίμησε ποτέ τη σημασία του δεύτερου μετώπου και της βοήθειας των συμμάχων.

Ο Πούτιν ολοκλήρωσε την ομιλία του στην παρέλαση με τα εξής λόγια: «Δόξα στις γενναίες ένοπλες δυνάμεις! Για τη Ρωσία! Για τη νίκη! Ζήτω!»

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αιχμές Σκέρτσου για την περιουσία του Κασσελάκη

Διαψεύδει ο Καιρίδης το CBS για μεταφορά μεταναστών στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Συνεργασία Τουρκίας-Λιβύης για κοινά συμφέροντα στη Μεσόγειο

Το Istorima στη Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα