ΑΘΗΝΑ
09:19
|
20.05.2024
Μαζική στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ένεκα της Ημέρας της Νίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ξεκίνησε στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 79ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-1945.

Η παρέλαση ξεκίνησε με την παρέλαση της ομάδας σημαιών της μονάδας της Τιμητικής Φρουράς του Συντάγματος Preobrazhensky, η οποία μετέφερε τη ρωσική εθνική σημαία και το θρυλικό Λάβαρο της Νίκης σε όλη την Κόκκινη Πλατεία. Το Λάβαρο της Νίκης υψώθηκε πάνω από το Ράιχσταγκ από στρατιώτες της 150ης Μεραρχίας Τυφεκιοφόρων Idritskaya τον Μάιο του 1945.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, βετεράνοι πολέμου και προσκεκλημένοι παρακολουθούν την παρέλαση από την κεντρική εξέδρα επιθεώρησης στην Κόκκινη Πλατεία. Ο υπουργός Άμυνας στρατηγός του στρατού Σεργκέι Σόιγκου επιθεωρεί την παρέλαση, την οποία διευθύνει ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων στρατηγός του στρατού Ολέγκ Σολιούκοφ.

Φέτος, στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας συμμετέχουν πάνω από 9.000 στρατιώτες, περισσότερα από 70 οπλικά συστήματα και επίσης αεροσκάφη.

Οι πεζές φάλαγγες περιλαμβάνουν συντάγματα, τάγματα και λόχους των ενόπλων δυνάμεων και των στρατιωτικών κλάδων, μονάδες παρέλασης από το πεζικό Suvorov και τις ναυτικές, δόκιμες και στρατιωτικές μουσικές σχολές Nakhimov, μέλη του κινήματος νεολαίας Young Army, γυναίκες στρατιωτικούς, κοζάκους και μια ενοποιημένη στρατιωτική μπάντα.

Ένα θρυλικό άρμα T-34 του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημαντικό σύμβολο της Νίκης, θα ηγηθεί παραδοσιακά της μηχανοκίνητης φάλαγγας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα