ΑΘΗΝΑ
13:48
|
20.05.2024
Οι Χούθι ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν ένα τρίτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Ινδικό Ωκεανό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στον κόλπο του Άντεν, αλλά και στον Ινδικό Ωκεανό, ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης, σε συνέχεια των ενεργειών κατά του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρι, δήλωσε πως τα εμπορικά πλοία MSC Diego και MSC Gina δέχθηκαν επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο του Άντεν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις ήταν «ακριβείς», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Ωστόσο, το Κοινό Ναυτικό Κέντρο Πληροφοριών -υπό την ηγεσία των ΗΠΑ- δήλωσε ότι δύο επιθέσεις με πυραύλους σημειώθηκαν την Τρίτη, προσθέτοντας ότι κανένα πλοίο δεν χτυπήθηκε και τα πληρώματα ήταν ασφαλή. Ανέφερε, επίσης, ότι τα πλοία «πιθανότατα στοχοποιήθηκαν λόγω ισραηλινών σχέσεων».

Τα δύο πλοία ήταν «πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά» που είχαν ναυλωθεί από εταιρεία με έδρα τη Γενεύη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ακόμη, οι Χούθι ισχυρίστηκαν ότι έπληξαν ένα τρίτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το MSC Vittoria, στον Ινδικό Ωκεανό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα