ΑΘΗΝΑ
11:39
|
20.05.2024
Έντονη βροχή και χαλαζόπτωση καταγράφηκε επίσης στη Νεάπολη και στις Συκιές Θεσσαλονίκης.
Φωτογραφία: grtimes.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Θεσσαλονίκη επέτρεψαν στην έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση να μετατρέψουν, σήμερα, νωρίς το απόγευμα, σε ποτάμια για μία ακόμη φορά, κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μέσα σε λίγη ώρα,  κεντρικοί δρόμοι της πόλης γέμισαν από ορμητικά νερά που παρέσυραν στο διάβα τους σκουπίδια αλλά και μηχανάκια ή ποδήλατα. Δεν έλειψαν τα μικροατυχήματα από πεζούς που κλήθηκαν να διασχίσουν δρόμους-ποτάμια δίχως γαλότσες, αλλά και από αυτοκίνητα που δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν χρέη «βάρκας» και χάθηκαν κατά το ήμισυ μέσα στα λασπωμένα νερά…

Μέσα στην πρώτη μισή ώρα, η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον πέντε τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων, δύο κλήσεις για κοπές δέντρων και άλλα τηλεφωνήματα για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, όπως συνέβη με μία μητέρα με το παιδί της που παγιδεύτηκαν στο αυτοκίνητό τους και χρειάστηκαν τη βοήθεια πυροσβεστών για να βγουν με ασφάλεια, και με μία ηλικιωμένη που ζήτησε βοήθεια καθώς ήταν μόνη στο σπίτι της όταν αυτό πλημμύρισε.

Η τοπική ψηφιακή εφημερίδα thessnews.gr κατέγραψε στη συνέχεια έντονη χαλαζόπτωση στη Νεάπολη και στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και σκόνη

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα