ΑΘΗΝΑ
20:19
|
20.05.2024
Ο IDF έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν πως έχει επιτεθεί σε drones του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικό αριθμό των δικών του μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) καταρρίπτει ο ισραηλινός στρατός (IDF) κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το The War Zone (TWZ), ο αντισυνταγματάρχης Πεζοναυτών, Μάικλ Προύντεν, ανέφερε ότι σχεδόν τα μισά ισραηλινά drones που έχουν καταρριφθεί χτυπήθηκαν από… φίλια πυρά.

«Κάτι ενδιαφέρον που προέρχεται από το Ισραήλ, είναι πως, το 40% των [ισραηλινών] UAS που χτυπήθηκαν είναι σε περιστατικά φιλικών πυρών», είπε ο Προύντεν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια έκθεση Modern Day Marine έκθεση, στην οποία βρέθηκε όντας ο επικεφαλής του Κλάδου Ενσωμάτωσης Διοίκησης και Ελέγχου Πολεμικής Αεροπορίας της Διοίκησης Ανάπτυξης και Ενσωμάτωσης Μάχης (CD&I).

Ο Προύντεν δεν παρείχε πρόσθετες λεπτομέρειες για αυτό το στατιστικό στοιχείο, συμπεριλαμβανομένου ενός χρονικού πλαισίου, σύμφωνα με το TWZ. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι αυτά τα δεδομένα προέρχονται από επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος πολέμου.

Ενώ συζητούσε τα πιθανά αίτια αυτού του φαινομένου, ο Προύντεν σχολίασε πως: «Καθώς το Ισραήλ εμπλέκεται στη Γάζα και [ο στρατός] είναι στην πρώτη γραμμή, εντοπίζει ένα μικρό UAS. Τι θα κάνει αν δεν το αναγνωρίσει αμέσως; Θα το καταρρίψει ακαριαία».

Ο Προύντεν είπε ότι αυτή η πορεία δράσης προκύπτει από το σύντομο χρονικό «παράθυρο» που διαθέτει ο στρατός, μεταξύ του πότε θα εντοπιστεί το drone και του πότε θα μπορούσε να επιτεθεί, χρόνος που συνήθως μετριέται σε «δευτερόλεπτα».

Ο Προύντεν διευκρίνισε ότι ο IDF έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν πως έχει επιτεθεί σε drones του. Ο αξιωματούχος των Αμερικανών Πεζοναυτών προειδοποίησε πως, δεδομένου ότι το IDF διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο, αυτό πιθανότατα θα είναι ένα ζήτημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και άλλοι στρατοί παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξεκινά στις 21/5 η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα