ΑΘΗΝΑ
23:11
|
20.05.2024
Νέες καταιγιστικές βροχές αναμένεται να πλήξουν το Σαββατοκύριακο τη Νότια Βραζιλία,ενώ δεν έχουν κλείσει οι πληγές από τις τελευταίες φονικές πλημμύρες.
Πλημμυροπαθείς Βραζιλιάνοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελειωμό δεν έχουν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιότερη πολιτεία της Βραζιλίας, Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, καθώς νέες καταιγίδες αναμένεται να σαρώσουν την περιοχή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία τις τελευταίες μέρες αναφέρει ως τώρα το θάνατο 113 ανθρώπων, 140 αγνοούμενους, και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμυροπαθείς που έχουν ξεσπιτωθεί επειδή οι κατοικίες τους χάθηκαν κάτω από τα νερά.

Οι καταστροφικές πλημμύρες που συνδέονται με το φαινόμενο Ελ Νίνιο έχουν επηρεάσει δυσμενώς τη ζωή πάνω από 1,9 εκατομμυρίων ανθρώπων και πολλών ζώων, με τα σωστικά συνεργεία να καταφέρνουν να διασώσουν από τις πλημμύρες πάνω από 2.000 ζώα (θηλαστικά, πτηνά, οικόσιτα διαφόρων ειδών.

Ανάμεσα στα χιλιάδες ζώα που διασώθηκαν ήταν και ο Καραμέλο, ένα όμορφο άλογο που διασώθηκε την Πέμπτη από τη στέγη ενός πλημμυρισμένου κτιρίου.

Οι βραζιλιάνικες αρχές εκτιμούν πως όταν περάσει το κακό, θα χρειαστούν έργα αξίας 3,7 δις. δολαρίων για να αποκατασταθεί η λειτουργία υποδομών, βασικών υπηρεσιών αλλά και σπιτιών και άλλων περιουσιών.

Η πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ στα βόρεια συνορεύει με την πολιτεία Σάντα Καταρίνα, νότια με την Ουρουγουάη και δυτικά με την Αργεντινή. Γι’ αυτό και η Ουρουγουάη ήταν από τις χώρες που υπέστη καταστροφές από τις πλημμύρες.

Εκεί, αγνοούνται πολλές δεκάδες άτομα, ενώ οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε περίπου 1.300 άτομα. Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει τις τελευταίες μέρες δίχως ρεύμα και έχουν γίνει τουλάχιστον 47 συλλήψεις για λεηλασίες ξένων περιουσιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα