ΑΘΗΝΑ
22:13
|
20.05.2024
Στην Σητεία η κηδεία τού ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν την Ανάσταση.
Αφοσιωμένο υπηρέτη της δημοκρατικής παράταξης, τον χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στη γενέθλια γη του, τη Σητεία κηδεύεται σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο Φοιβος Ιωαννίδης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε ηλικία 88 ετών.

Στην εξόδιο ακολουθία, όπως έγινε γνωστό θα παραστεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στο συλλυπητήριο μήνυμά του χαρακτήρισε τον Φοίβο Ιωαννίδη αφοσιωμένο υπηρέτη της δημοκρατικής παράταξης, τονίζοντας ότι στην πολιτική του διαδρομή πορεύτηκε με γενναιότητα, ανιδιοτέλεια και πίστη σε υψηλά ιδανικά και αξίες. 

«Μια πολύπλευρη πολιτική προσωπικότητα, με δράση και εμπειρία, που θα λείψουν από την πολιτική ζωή του τόπου», τον αποκάλεσε στον αποχαιρετισμό του ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Ο Φοίβος Ιωαννίδης ήταν ένας ακέραιος πολιτικός, μια προσωπικότητα με ήθος και ευγένεια. Η αντιδικτατορική του δράση είχε προσωπικό κόστος και στα μεταπολιτευτικά χρόνια ακολούθησε την ίδια συνέπεια της αγωνιστικότητας και της αφοσίωσης στα κοινά, πάντα με αξιοπρέπεια, με συναινετικό πνεύμα και με ανθρωπιά», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. 

Ακολούθως, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «υπήρξαμε συναγωνιστές στο ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια και συνεργάτες στη διάρκεια των κυβερνήσεών μου. Η απώλειά του αφήνει ένα κενό ποιότητας στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Στην οικογένειά του εκφράζω τη θλίψη μου και την εκτίμησή μου». 

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για μια ηρωική προσωπικότητα της Αντίστασης και έναν πολιτικό ο οποίος έθεσε με τη στάση του το μέτρο του πολιτικού ήθους. 

«Ο Φοίβος Ιωαννίδης είχε ενσωματωθεί στην Ιστορία του τόπου από τότε που μαζί με λίγους ακόμη έθεσε από την πρώτη στιγμή το μέτρο της αγωνιστικότητας κατά της δικτατορίας. Στη Μεταπολίτευση έθεσε με τη στάση του το μέτρο του πολιτικού ήθους. Συγκέντρωνε πάντα την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων των πολιτικών χώρων. Υπηρέτησε ως βουλευτής, υπουργός, διοικητής του ΙΚΑ, μαχόμενος δικηγόρος στα ποινικά ακροατήρια, κυρίως όμως ως ενεργός πολίτης τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, χωρίς εκπτώσεις, αναλαμβάνοντας πάντα το κόστος της αξιοπρέπειάς του.

Νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί με τίμησε με τη φιλία του από τότε που ήμουν φοιτητής και αυτός ηρωική προσωπικότητα της Αντίστασης. Τα παιδιά του, ο Γιάννης και η Μυρτώ, είναι δίκαια υπερήφανα για τον σπάνιο πατέρα τους και αυτό είναι μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα