ΑΘΗΝΑ
23:14
|
20.05.2024
Ο μεγαλύτερος αδελφός της προέδρου φέρεται επικεφαλής ενός δικτύου που διόριζε αξιωματούχους με αντάλλαγμα πολυτελή δώρα.
Ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου, Νικανόρ Μπολουάρτε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η περουβιανή αστυνομία συνέλαβε απόψε τον αδελφό της προέδρου του Περού, Ντίνα Μπουλουάρτε, με την κατηγορία της διαφθοράς και του φερόμενου διορισμού αξιωματούχων με αντάλλαγμα δωροδοκίες.

Ειδική ομάδα εισαγγελέων κατά της διαφθοράς διέταξε την σύλληψη του Νικανόρ Μπολουάρτε Ζεγκάρρα, του δικηγόρου της Προέδρου, Ματέο Καστανιέδα και άλλων ατόμων που εμπλέκονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους οκτώ συλληφθέντες όχι μόνον στην πρωτεύουσα αλλά και στις πόλεις Καχαμάρκα, Ζουνίν και Σαν Μαρτίν.

Ο Νικανόρ Μπολουάρτε Ζεγκάρρα είναι ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού και συνελήφθη, όπως έγινε γνωστό, στο διαμέρισμά του που βρίσκεται σε ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, Λίμα.

Η Περουβιανή Πρόεδρος, η δημοτικότητα της οποίας κυμαίνεται γύρω στο 10% έχει εμπλακεί στο λεγόμενο σκάνδαλο «Rolexgate» καθώς καταγγέλθηκε ότι έχει στην κατοχή της πολλά πολυτελή ρολόγια και κατηγορείται για «παράνομο πλουτισμό». Η ίδια υποστηρίζει ότι τα ρολόγια τα είχε δανειστεί.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται πηγές στο περουβιανό υπουργείο Εσωτερικών ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου φέρεται επικεφαλής ενός δικτύου που διόριζε νομάρχες και αντινομάρχες με αντάλλαγμα πολυτελή δώρα.

Οι αξιωματούχοι αυτοί εκπροσωπούν την κυβέρνηση στις διάφορες επαρχίες της χώρας και διορίζονται απευθείας από την προεδρία και το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Νικάνορ Μπολουάρτε φέρεται ότι επωφελήθηκε από τις εξουσίες που του είχε παραχωρήσει η αδελφή του.

 Μάλιστα η οργάνωση φέρεται πως «ανέπτυξε την εγκληματική δράση της αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την κυρία Μπολουάρτε» στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ενδιαφέρον είχε η πρώτη αντίδραση της Περουβιανής Προέδρου σε αυτές τις εξελίξεις.

«Δεν θα μας αποσπάσουν την προσοχή αυτά τα ελάσσονος σημασίας θέματα. Πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη αυτής της χώρας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα