ΑΘΗΝΑ
02:57
|
16.07.2024
Λουκασένκο: «Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε σε κανέναν, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε».
Μόσχα και Μινσκ επιθυμούν ειρήνη και βλέπουν τα πυρηνικά μόνο ως αποτρεπτικά όπλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία και η Λευκορωσία διεξάγουν εκπαιδευτικές ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα στον απόηχο της κατάστασης που εκτυλίσσεται γύρω από τις δύο χώρες, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Τα πυρηνικά είναι τρομακτικά όπλα. Αλλά παραμένουν όπλα. Επομένως, για να τα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να εκπαιδεύσουμε, πρέπει να ξέρουμε πώς να τα χειριζόμαστε. Η κλιμάκωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την κατάσταση; Πρέπει να περιμένουμε πριν αναλάβουμε δράση, αλλά να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αν χρειαστεί», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, το Μινσκ και η Μόσχα έχουν ανακοινώσει δημόσια τις εκπαιδευτικές ασκήσεις στον απόηχο μιας κλιμάκωσης, η οποία «πρώτα και κύρια προέρχεται από την Ουκρανία».

«Ωστόσο, η κλιμάκωση δεν είναι μόνο στην Ουκρανία, καθώς η Μέση Ανατολή φλέγεται ήδη, με το Ιράν κοντά, όπως και η περιοχή του Ειρηνικού», πρόσθεσε ο Λουκασένκο, εκτιμώντας ότι ο κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ σε μια πυρηνική καταστροφή.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως οι δύο χώρες επιθυμούν ειρήνη και βλέπουν τα πυρηνικά μόνο ως αποτρεπτικά όπλα. «Δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο και δεν θέλουμε η Ουκρανία να είναι εφαλτήριο για επίθεση», ανέφερε.

Παρόλα αυτά ανέφερε ότι η Λευκορωσία διαθέτει αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, εκπαιδευμένους πιλότους και πυραύλους Iskander. «Έχουμε όλα όσα χρειάζονται», υπογράμμισε απευθυνόμενος στη Δύση.

«Δεν έχουμε σκοπό να επιτεθούμε σε κανέναν, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Η -διορισμένη από την υπουργό- πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται προφυλακισμένη, για την υπόθεση εκβιασμών.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γάζα στο επίκεντρο συνάντησης Μπλίνκεν με Χανέγκμπι και Ντέρμερ

Πυρά ΚΚΕ σε Γεραπετρίτη για την Εξωτερική Πολιτική

Μποϊκοτάζ της Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής της Ουγγαρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις;

Τι αλλάζει στον κόσμο με την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα