ΑΘΗΝΑ
12:34
|
03.07.2024
Σήμερα, Σάββατο 11 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό) οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα μαχητική συγκέντρωση.
ΛΑΡΚΟ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωνάζοντας  «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Όχι στις απολύσεις» εκατοντάδες εργαζόμενοι της βιομηχανίας μαζί με τις οικογένειές τους ύψωσαν για μία ακόμη φορά κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους, διατρανώνοντας παράλληλα την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο.

Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ανεβαίνοντας στο βήμα του ομιλητή απευθύνθηκε προς το πλήθος θυμίζοντας πως βρίσκονται όλοι μαζί ξανά στο Σύνταγμα, 40 μέρες μετά την τελευταία τους κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.

«Η μπαρουτιά που έριξε στις οικογένειες μας δεσμευόμαστε να τη στείλουμε πίσω, δεν πειθαρχούμε, ο αγώνας δεν έχει κριθεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε «στις 13 Μαΐου μπαίνει το δίλημμα που το έχουμε απορρίψει: Ή να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, τα χωριά μας, τα μάρμαρα στα νεκροταφεία μας, τους δικούς μας ή να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Επιλέγουμε το δεύτερο. Θα κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και όσοι στηρίζουν τον αγώνα τους θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση, σήμερα, Σάββατο 11 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό) με αφορμή την εκεί επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ θα νικήσει!» τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, υπενθυμίζοντας πως από την Αττική θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Μεταξουργείου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το σημερινό, μεγάλο συλλαλητήριο των εργατών της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα και η μεγάλη αλληλεγγύη που εκφράστηκε από σωματεία και φορείς της Αττικής, έδωσαν την αγωνιστική απάντηση για τη συνέχεια. Η μπαρουτιά των απολύσεων που έριξε χθες η κυβέρνηση στις οικογένειες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, οι ίδιοι εργαζόμενοι δεσμεύονται μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα τους να την επιστρέψουν. Ο αγώνας για ανοιχτή ΛΑΡΚΟ, δεν έχει κριθεί!  Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν οι εργαζόμενοι μόνοι τους, να πεταχτούν στο δρόμο, να ερημώσουν οι τόποι τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Αντισυνταγματικός ο νόμος περί ευγονικής

Για καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι προειδοποιεί το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Διάσωση νεαρής αρκούδας από δεξαμενή νερού στο όρος Μιτσικέλι (video) 

Γαλλία: Αποσύρθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι προκειμένου να στηθεί ανάχωμα στη Λεπέν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα