ΑΘΗΝΑ
02:48
|
27.07.2024
Εφιαλτικές μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι ξύπνησε η πυρκαγιά στον Αρχάγγελο.
Φωτ.: Εφημερίδα Ροδιακή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση και τις γιγάντιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά στον Αρχάγγελο Ρόδου, που ξύπνησε στους κατοίκους του νησιού εφιαλτικές μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι.

Στην φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου από άγνωστη αιτία σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Αρχαγγέλου και Μαλώνας, την ώρα μάλιστα που έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ρίχτηκαν 48 πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα δύο μέτωπα που αναπτύχθηκαν, το πρώτο προς Αρχάγγελο και το δεύτερο στην περιοχή του Αίθωνα.

Δημόσια συγχαρητήρια έδωσε σήμερα το πρωί με δήλωσή του, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, σε όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Αυτή η μυρωδιά χθες βράδυ μάς ξύπνησε εφιαλτικές αναμνήσεις. Οφείλουμε να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και σε μόνιμη επιφυλακή, ώστε να μην τις ξαναζήσουμε. Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι έσπευσαν άμεσα και συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση.

Χάρις στην άμεση παρέμβαση και στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντικών ομάδων, του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η πυρκαγιά στον Άιθωνα κατασβέστηκε πάρα τους ισχυρούς ανέμους. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντών παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των καιρικών συνθηκών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα