ΑΘΗΝΑ
15:16
|
24.06.2024
Πλέον, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί το κόμμα.
Το ακροδεξιό κόμμα επέκρινε την απόφαση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανώτερο δικαστήριο στη δυτική Γερμανία απέρριψε τη Δευτέρα την έφεση που είχε ασκήσει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενάντια στον χαρακτηρισμό «δυνητικά εξτρεμιστικό κόμμα», που του έχει αποδοθεί.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο «διαπιστώνει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι το AfD επιδιώκει στόχους που έρχονται σε αντίθεση με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ορισμένων ομάδων και ενάντια στη δημοκρατία». «Υπάρχουν ενδείξεις που υπονοούν ότι τουλάχιστον ένα μέρος του κόμματος επιθυμεί να παραχωρήσει δευτερεύουσα θέση σε Γερμανούς πολίτες με μεταναστευτικό παρελθόν», τόνισαν οι δικαστές .

Το κόμμα επέκρινε την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία στερούταν «επαρκής επεξήγησης των γεγονότων». Είπε ότι «φυσικά» θα ασκήσει άλλη μια έφεση. 

Με την απόφασή του αυτή, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Μίνστερ επικύρωσε προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου της Κολονίας, γεγονός που δίνει στην γερμανική υπηρεσία πληροφοριών το δικαίωμα παρακολούθησης του κόμματος, μεταξύ άλλων, και μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας έχει χαρακτηρίσει τόσο το κόμμα όσο και την οργάνωση της νεολαίας του, την Junge Alternative (JA), ύποπτες ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Κατώτερο δικαστήριο της Κολονίας, όπου εδρεύει η υπηρεσία πληροφοριών, επικύρωσε αυτό τον χαρακτηρισμό το 2022 επιτρέποντας έτσι στην υπηρεσία να το παρακολουθεί ως ύποπτο.

Ωστόσο, το κόμμα εφεσίβαλε την απόφαση, την οποία επικύρωσε τώρα το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Μίνστερ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση τιμών πετρελαίου λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά της Boeing ζητούν Αμερικανοί εισαγγελείς

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Νέα κατρακύλα του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα