ΑΘΗΝΑ
13:23
|
01.07.2024
Παραμονή όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στις θέσεις τους, μέχρι τις 18 Ιουνίου, οπότε θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραμονή όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στις θέσεις τους, μέχρι τις 18 Ιουνίου, οπότε θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα σωματεία τους, επέβαλλε το Πρωτοδικείο Αθήνας με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε σήμερα.

Έτσι, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, που από τις 12 τα μεσάνυχτα θεωρούνταν απολυμένοι καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους κέρδισαν ακόμα μια ολιγοήμερη παράταση και μια προσωρινή νίκη στον αγώνα τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για οριστικό λουκέτο στη μεταλλουργία, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησής της με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής της ιρλανδικής CMI κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings.

Η ΛΑΡΚΟ αφύλακτη βόμβα

Εκτός από τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης οριστικού κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ και απομάκρυνσης των εργαζόμενων από τις εγκαταστάσεις και τους οικισμούς της εταιρείας όπου ζουν 700 οικογένειες, τα σωματεία των εργαζομένων έχουν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τον κίνδυνο σοβαρού βιομηχανικού δυστυχήματος αν το εργοστάσιο μείνει κλειστό χωρίς την επίβλεψη από τους εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων σε επιστολή του προς την ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ «τα υλικά και οι εγκαταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή βιομηχανικό δυστύχημα μεγάλης εμβέλειας βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων δύο οικισμών και ενός χωριού, αποτελούν εστία εγκληματικότητας και είναι αφύλακτα».

«Τα ιατρεία των οικισμών και τα ασθενοφόρα που για 6 δεκαετίες έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές έκλεισαν. Δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό. Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στους οικισμούς και το χωριό της Λάρυμνας συνεχίζεται μέχρι την πρώτη βλάβη, ενώ σήμερα  το πρωί οι μαθητές του γυμνασίου Λάρυμνας είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα κάτω από αυτές τις συνθήκες επικινδυνότητας και οι γονείς, εκτός από την διαχείριση της ανεργίας πρέπει να ζουν με την αγωνία για το αν τα παιδιά τους είναι ασφαλή», προσθέτουν.

«Οι εργαζόμενοι, με τα μάτια 14, είμαστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια των οικογενειών μας και αναμένουμε από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τοποθέτηση που να διασφαλίζει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την παραμονή των εργαζομένων μέχρι να γίνει η μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής», καταλήγουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός και 112 για πυρκαγιά στη Χίο-Φωτιά στην Αντιμάχεια της Κω

Στη Μόσχα ο Κάνιε Γουέστ

Στις φλόγες τυλίχθηκε βαγόνι του Προαστιακού στην Ακράτα

Πατήσια: Συνελήφθη καταζητούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα