ΑΘΗΝΑ
06:46
|
24.06.2024
Ο Πολωνός υφυπουργός Γεωργίας Μίχαλ Κολοντζέιτσακ κληθείς να σχολιάσει την απεργία πείνας των πέντε διαδηλωτών υποστήριξε πως δεν εκπροσωπούν την πλειονότητα των αγροτών
Πολωνοί αγρότες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Απεργία πείνας ξεκίνησαν σήμερα πέντε Πολωνοί αγρότες στη Βαρσοβία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς και κανονισμούς που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ε.Ε. στο πλαίσιο της λεγόμενης «Πράσινης Συμφωνίας» για την «αντιμετώπιση» της κλιματικής αλλαγής.

Η ομάδα των αγροτών που ήταν αρχικά 14 είχε καταλάβει χώρο στο εθνικό κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη. Από αυτούς, παρέμειναν πέντε οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε απεργία πείνας μέχρι να εξασφαλίσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Ο 37χρονος αγρότης Ζάροσλαβ Ζαρίμπα που συμμετέχει στην απεργία πείνας εξήγησε πως οι πρόσφατες υποχωρήσεις της Κομισιόν ήταν μηδαμινές μπροστά στα προβλήματα που προκαλεί ευρύτερα η λεγόμενη «Πράσινη Συμφωνία» . Εκτίμησε δε πως δεν θα είχαν γίνει ούτε αυτές εάν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. δεν είχαν το φόβο των επικείμενων ευρωεκλογών.

«Υπάρχουν πολλοί κανονισμοί που έχουν επιπτώσεις στα κέρδη μας και στην τιμή των προϊόντων μας» ανέφερε ο ίδιος.

Ο Πολωνός υφυπουργός Γεωργίας Μίχαλ Κολοντζέιτσακ κληθείς να σχολιάσει την απεργία πείνας των πέντε αγροτών υποστήριξε πως δεν εκπροσωπούν την πλειονότητα των αγροτών, που σταμάτησαν πρόσφατα τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τη στήριξή τους.

«Δεν συνιστώ ο πρωθυπουργός να συναντηθεί με εκείνους που εκπροσωπούν αυτό που αποτελεί κυρίως πολιτικό θράσος και δεν εκπροσωπούν τους αγρότες» είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Polskie Radio 24.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα